Ģimene piknika laikā sasirgst ar retu slimību

© pexels.com

Dieviddakotā (ASV) dzīvojoša ģimene uz vakariņām bija pasaukusi tuvākos radus. Viens no visiem nolēma savus tuviniekus pacienāt ar kādu īpašu gardumu - meža gaļu. Šeit sākās problēmas.

Kā vēsta medijs "The Sun", ģimenes loceklis uz vakariņām bija atnesis pirms 45 dienām nomedīta lāča gaļu. Lācis tika nomedīts Kanādas ziemeļos.

Kuplā ģimene nolēma, ka gaļu varētu izmantot, lai pagatavotu kebabus. Vakariņas bija gardas, taču radīja nopietnas veselības problēmas.

Kopumā seši cilvēki aptuveni pēc nedēļas vienlaicīgi izjuta nepatīkamus, identiskus simptomus. Visiem ģimenes locekļiem pēkšņi strauji paaugstinājās temperatūra, sākās drudzis, stipras sāpes muskuļos, pietūkums ap acīm. Pie veselības pasliktināšanās bija vainojama lāča gaļa, kura netika termiski pareizi apstrādāta. Ģimeni skāra reta parazitārā slimība, un seši cilvēki tika nogādāti slimnīcā. Trīs personām, par laimi, izdevās izvairīties no veselības problēmām.

Tiek uzskatīts, ka lācis, kuru ģimene notiesāja, pārnēsāja parazitāru slimību, ko parasti izraisa specifiski apaļtārpu kāpuri. Veicot analīzes, atklājās, ka visi bija inficējušies ar trihinellām - apaļtārpiem.

Tā kā lāča gaļa ir tumšas krāsas, to cepot, ir grūti noteikt, kad tā ir gatava. Ģimene riskēja un, izrādās, mielojās ar teju jēlu gaļu, kā rezultātā inficējās ar trihinelozi.

Par laimi, neviens no ģimenes locekļiem nopietni necieta un visi izdzīvoja pēc gardajām vakariņām.

Nebūšanas

Savu spēju pārvērtēšana peldoties, īpaši alkohola reibumā, var beigties letāli. Šo frāzi glābēji atgādina nepārtraukti un ne velti. Viņi teju ikdienu steidz palīdzēt cilvēkiem, kas nokļuvuši nelaimē, baudot ūdens priekus. Diemžēl ne visi novērtē glābēju iesaisti un mēdz izrādīt arī agresiju, vēsta "Degpunktā".

Svarīgākais