Klients: Tāda nekaunība no pārdevēja puses sen nebija piedzīvota

© Dāvis ŪLANDS, F64 Photo Agency

Kāds vīrietis bija nolēmis iegādāties auto - tas noskatīts Rumbulā. It kā sākotnēji nekas neesot liecinājis, ka ar auto kaut kas nav kārtībā. Nepatīkamakais sekoja vēlāk - izrādās vīrietis iegādājies mašīnu, ar kuru ir bīstami braukt. Pārdevējs, protams, nevainīgi plāta rokas, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Pircējs vēlējās iegādāties 2004. gada izlaiduma pilnpiedziņas spēkratu ”Volvo XC70”. Automašīnu pārdeva vienā no Rumbulas plačiem ar nosaukumu ”Autokompleks” (SIA ”Rigaauto”). Vīrietis stāsta, ka sludinājumā spēkrats raksturots kā labā tehniskā stāvoklī esošs. Arī klātinē pārdevējs par auto dziedāja slavas dziesmas - izcila, sēdies, tik un brauc!

Ar auto arī izbraukts, arī tagad viss šķitis labā kārtībā. Vīrietis gan pamanījis, ka kaut kas auto apakšā karājas. Kaut kāds vadiņš.

Pārdevējs dievojies, ka tas ir nieks, piebilstot - ja nu tomēr kas nopietnāks, sataisīšot. Galvenais jānoslēdz pirkuma līgums. Viss būšos kārtībā.

Vīrietis automašīnu iegādājās līzingā par 4,5 tūkstošiem eiro. Nākamajā dienā aizveda uz auto servisu, kur spēkratu pieslēdza pie datora, kas kļūdas spēkrata darbībā neuzrādīja. Tas meistaram licies aizdomīgi, tāpēc atvienojis akumulatoru, lietojot citu pārbaudes metodi, atklājās, ka kļūdas apslēptas, nu esot uzrādījušas pat 24 likstas.

”Uzmetās daudzas motora kļūdas. Tad palūdzu, lai paskatās, kas tas par vadu, kas karājas. Viņš paskatījās un secināja, ka vairs nav pakaļējās piedziņas,” par servisā atklāto stāsta pircējs. ”Viņš teica, ka vads ir no aizmugurējās piedziņas. Tā izrādās nozāģēta ar fleksi. Abu aizmugurējo bukšu, kas dzen ratus uz priekšu, nav. Pilnpiedziņas, kurai jābūt, nav. Tāpat konstatēja, ka stūres vadība, stūres ”reika” pludo.”

Stūres pastiprinātājs nestrādā. Stūre var pārtraukt savas funkcijas pildīšanu. Esot arī dzinēja defekti. Remonts būšot ļoti dārgs.

Par šādu nekaunību - "iesmērēt" lūzni pauž izbrīnu arī auto eksperti, uzsver, ka auto noteikti nav drošs satiksmei.

Sarunas par naudas atdošanu vai auto saremontēšanu par tirgotāja līdzekļiem nonākušas strupceļā.

Nebūšanas

Rīdziniece Ilze šī gada janvārī mammai pašmāju lidsabiedrības mājas lapā iegādājusies lidmašīnas biļetes uz saulaino Tenerifi. Zinot, ka, iespējams, plānoto braucienu rudenī nāksies pārcelt, viņa uzreiz nopirkusi arī papildu pakalpojumu, kas ļauj biļetes atcelt un atgūt naudu, vēsta "Bez Tabu".