"Šausmas!" Iedzīvotājus šokē, ko saimnieks Siguldā dara ar savu suni

© Depositphotos

Cilvēki satraukti par video, kurā redzams suns, kas iekārts saitēs traucas ar ātrumu 100 kilometri stundā, vēsta "Bez Tabu".

Suņa traukšanās tik lielā ātrumā iemūžināta Siguldā, kur cilvēki visbiežāk izvēlas veikt izbraucienu ar gaisa vagoniņu. Ekstrēmāku sajūtu piekritējiem turpat iespējams izbraukt ar īpašu ierīci, kas paātrinās līdz pat 100 kilometriem stundā.

Kādā dienā uz atrakciju devās arī suņa saimnieks Kaspars, kas lidojumā līdzi ņēma arī savu astoņgadīgo kuci Bellu. Vēlāk publicētais video raisījis pamatīgas diskusijas. Kamēr vieni priecājas par suņa izvizināšanu, citi tikmēr šādu suņa saimnieka rīcību nosoda.

Kā stāsta suņa saimnieks, šis līdz šim bijis ekstrēmākais piedzīvojums kopā ar Bellu. Kaspars ignorē internetā lasāmos komentārus, ka sunim darījis pāri.

"Mēs ar Belliņu darām visu kopā. Visi, kuri mūs pazīst, zina, ka 99% visur esam kopā. Ir tikai dažas vietas, kur neesam kopā. Šeit bija iespēja abiem kopā to izdarīt, kāpēc ne? Domāju, ka tiem, kuri raksta tos komentārus, nav sava suņa. Suns netika mocīts. Sunim, protams, bija bail, bet vai suns pēc tam jūtas psiholoģiski iespaidots? Nebūt ne, suns pat ir jūtami uzticamāks. Ja ar bērniem dodamies piedzīvojumos, pēc tam saikne ar bērnu uzlabojas vai pasliktinās? Uzskatu, ka šis ir tas gadījums, kad man ar savu suni saikne uzlabojusies."

Pieredzējusi veterinārārste gan norāda, ka borderkollijs raidījis nepārprotamus signālus, ka notiekošais viņam nepatīk. Speciāliste norāda, ka neviens dzīvnieks šādām aktivitātēm nav piemērots.

Lita Konopore, veterinārārste, uzskata:

"Ārprāts, tas suns taču neko nesaprot. Viņš domā, ka gals ir klāt. Mēs redzam, ka acīs ir nenormāli ātrs vējš, ausīs ir skaņa. Tas nav nekas tāds, kam suns ir gatavs. Lai ko neteiktu saimnieks, atrakcijas īpašnieks, šis dzīvnieks šajā laikā cieta ļoti lielu stresu. Neviens dzīvnieks nav piemērots šādām aktivitātēm."

Svarīgākais