Sensācija Olainē: mežacūka, kas nebaidās un ļauj paglaudīt

© Edmunds Brencis/ F64

Mežacūka Olainē kļuvusi par sensāciju vietējiem iedzīvotājiem. Tā ne tikai brīvi pastaigājas gar vilciena sliedēm un bērnudārzu, bet arī ļaujas iedzīvotāju uzmanībai un pat pieskārieniem, vēsta "Degpunktā".

Video materiālos redzama mežacūka, kas Olaines centrā it nemaz nejūtas traucēta cilvēku pārlieku lielās uzmanības dēļ. Saprotot, ka dzīvnieks ir miermīlīgs, aculiecinieki to glauda un ir sajūsmā par zvēra tuvumu. Taču eksperti norāda, ka savvaļas dzīvnieki ir neprognozējami.

“Ja pēkšņi lapsa nāk klāt vai vēl kaut kas, tad ir jābūt ļoti uzmanīgiem. Mežacūkas smaidīgais purniņš ir tieši tāds pats, kad viņa ir arī ļoti dusmīga. Kad ir īpaši dusmīga, tad var zobiņus parādīt. Bet tā kopumā ir grūti saprast, ir daudzi, kuri sakosti un saskrāpēti,” teic veterinārārsts Jānis Beinerts.

Beinerts akcentē, ka nav zināms, kas ir mežacūkas zobos un nagos - bieži skrāpējumi un kodumi ir sāpīgi un ilgi dzīstoši.

“Mēs esam varbūt saskatījušies jūtūbā, ka tur ir draudzīgi šādi vai tādi tie zvēri, bet meža zvērs vienmēr ir meža zvērs. Tas tāds arī paliek. Tie stāsti, ka kāds ir pieradinājis lapsu vai vilku, vai vēl kaut ko - es neesmu redzējis nevienu no šiem stāstiem ar laimīgām beigām.”

Svarīgākais