Līdz asarām! Latvijā izglābj no Ukrainas atvestu sunīti

© Oksana Džadana/F64

Dzīvnieku patversmē Ulubele jau deviņus mēnešus dzīvo kāds īpašs un aktīvs ukraiņu suns. Kara sākumā brīvprātīgie uz Latviju atgādāja 78 dzīvniekus, kas līdz tam dzīvoja dzīvnieku patversmēs Ukrainā. Viens no tiem bija sunītis vārdā Ļis, kurš spēja kustināt tikai priekšējās ķepas.Latvijā Ļis ir ne tikai pieņēmies svarā, bet arī ticis pie īpašiem ratiņiem, kas viņam dod iespēju pamatīgi izskrieties, vēstīts TV3 raidījumā "900 sekundes".

Ļis ir īpašs dažādās nozīmēs. Viņš ir ļoti draudzīgs, tāpēc kustības un pārvietošanās ir izteikti svarīgas. Ukrainā Ļis dzīvoja Ivanafrankivskas patversmē, tur viņš pārvietojās kā vien prata. Tagad viņam ir savi rati.

“Mēs viņu esam nomērījuši tā un šitā, lai garums atbilstu, lai kājiņām pareizs novietojums aizmugurē, lai nevelkas pa zemi, netraumējas,” norāda dzīvnieku patversmes “Ulubele” pārstāve.

Latvijā Ļis dzīvo kopš 9.marta. Pa šo laiku viņš ir tiešām labi atkopies.

Ratiņi Ļisam sniedz iespēju justies kā pilnvērtīgam sunim. Viņš var atkal skriet un turēt līdzi pārējiem.

Pakaļkāju kustību Ļis zaudēja kāda cilvēka dēļ, kurš pret Ļisu pavērsa ieroci. Tas notika vēl pirms kara saasinājuma Ukrainā, lai arī lodes nav gūtas karā, Ļis šo grūto laiku Ukrainā nebūtu pārdzīvojis.

Mīluļi

Mežacūka Olainē kļuvusi par sensāciju vietējiem iedzīvotājiem. Tā ne tikai brīvi pastaigājas gar vilciena sliedēm un bērnudārzu, bet arī ļaujas iedzīvotāju uzmanībai un pat pieskārieniem, vēsta "Degpunktā".