"Briesmīgākā diena patversmes vēsturē"; pēc traģiskā ugunsgrēka "Ķepu-Ķepā" dalās ar ierakstu

© Ekrānuzņēmums no Facebook

Pēc trāģiskā 21. novmebra ugunsgrēka, kas laupīja 21 kaķa dzīvību, dzīvnieku patversme "Ķepu-ķepā" sociālajā vietnē Facebook dalījusies ar ierakstu.

"PIRMS UN PĒC... Tā tagad Ķepās skaitīs laiku. Pirms un pēc notikušās traģēdijas. Pagājusi nedēļa, kopš uguns liesmas aprija mūsu kaķu māju, paņemot 21 kaķīša dzīvību. Briesmīgākā diena patversmes vēsturē," pausts ieraksta sākumā.

Patversmes darbinieki joprojām pārdzīvo dzīvnieku nāvi un cenšas atspēkot runas par ugunsgrēka izcelšanos.

"Vai mēs vainīgi? Bez vainas vainīgi. Vien tas, kurš ar uguns nelaimi saskāries, spēs saprast, cik tā viltīga, cik pēkšņi var visu pārņemt. Arī tad, kad viss droši. Ļaunas mēles runā, ka mēs paši to... Šeit gribētos teikt, lai nokalst šīs mēles. Bet nē, mēs lūgsim - lai šajā Adventes laikā, šajā brīnumu laikā ļaunajos cilvēkos ienāk Gaisma. Kaut tik daudz, lai paklusētu ar ļaunām valodām, kad kādam tik neizsakāmi sāp," teikts ierakstā.

Tāpat patversme ir pateicīga visiem, kuri pēc ugunsgrēka snieguši palīdzību: "Cik daudz Ķepās sāpju asaru dažu dienu laikā.. cik daudz pateicības asaru jums, mūsu labie...Ikvienam, kurš ziedojis finansiālus līdzekļus, kurš braucis un vedis noderīgas lietas, kurš paudis savu morālo atbalstu un palīdzējis ar fizisku darbu - PALDIES NO SIRDS!"

"Ķepu-ķepā" atklāj, ka, pateicoties palīdzībai, šobrīd kaķiem tiek nodrošināti labākie apstākļi, kādi iespējami, kamēr tiks uzcelta jaunā kaķu māja.

"Nākamās nedēļas nogalē plānojam krāsmatu novākšanu, aicināsim jūs visus talkā. Ātrāk tas nav iespējams juridisku apstākļu dēļ. Jā, arī juridiskās lietas mūs smacē, PVD bieži viesi. Bet nečīkstam, mēģinām samierināties. Jo pāri visam šīs sāpes, šis traģiskais zaudējums. Pārējais šķiet nenozīmīgs.

Patreiz mums noķerti 29 no apmēram 40 kaķīšiem, kurus izdevās paglābt no liesmām. Mēs turpinām ķert, turpinām cerēt, ka būs vēl. Izmisusi pa mežu savus audžubērnus meklē Aleksandra, mūsu kaķīšu kopēja. Katrs viņai kā savējais.. Mierinām, atbalstām viens otru - noteikti vēl nāks minkas no meža," teikts ierakstā.

Jau vēstīts, ka 21. novembrī patversmē nodegusi kaķu māja. Uguns nelaimē bojā gājuši vairāki kaķi. Kopumā dzīvību zaudējis 21 kaķis, savukārt divi no čeriem izglābtajiem dzīvniekiem atrodas klīnikā pieslēgti pie skābekļa baloniem.

Kā vēlāk soctīklos ziņo patversme, krimināllieta netiks uzsākta, noticis negadījums. Traģēdijas iemesls ir krāsns un dūmvads.

Svarīgākais