"Es biju pārbijusies"; sieviete pamostas un gultā ierauga savvaļas dzīvnieku

© AFP/Scanpix/Leta

Kristīne Franka pamodās nakts vidū un savā gultā ieraudzīja kaut ko pavisam pārsteidzošu, vēsta medijs "People".

Kristīne savā gultā ieraudzīja eksotisko Āfrikas savvaļas serval kaķi.

Kristīne min, ka eksotiksais dzīvnieks varēja iekļūt mājā, kad nakts vidū ir izlaidusi savu suni ārā.

Kaķis ir bijis vairāk nekā pusmetru liels, smailām ausīm un plankumains.

"Es kliedzu un saucu savu vīru. "Deiv, tas nav kaķis!" Es biju pārbijusies," situāciju atceras Kristīne.

Viņas vīrs ienāca istabā un saudzīgi aizsedza kaķa acis. Šajā brīdi sieviete varēja izskriet no istabas. Vīram izdevās kaķi izdabūt ārā no mājas.

Pēc tam, kad tas bija ārpus mājas, Kristīnes vīrs izsauca dzīvnieku kontroles dienestu. Tika sākta dzīvnieka meklēšana. Dzīvnieku aizsardzības fonds apgalvo, ka savvaļas dzīvnieks visticamākais atrodas Atlantas apgabalā, jo kāds tur to kā mājdzīvnieku.

Dzīvnieku izdevās veiksmīgi noķert.

Dzīvnieki aizsardzības organizācija piedāvāja to nogādāt vietā, kur par to spēs pienācīgi parūpēties, pabarot, lai kaķis varētu justies tuvāk dabiskajai vide.

"Savvaļas kaķi nav domāti privātai glabāšanai. Mums ir vajadzīgs izstrādāt federālo likumu, lai savvaļas kaķi netiktu turēt mājās. Savvaļas kaķi nav uzskatāmi par mājdzīvniekiem, tie var būt bīstami sabiedrībai un tuvākajām apkaimēm," vēstīja dzīvnieku organizācijas pārstāve.

Jau vēstīts, ka reiz Rīgas centrā tika manīti divi savvaļas zaķi. Abi garauši atrasti Skanstes-Hanzas-Pulkveža Brieža ielu apkaimē, kad tos, pļaujot zāli, pamanījis traktorists.

Mīluļi

Mikroblogošanas vietnē "X" Ēriks Stendzenieks pārpublicējis video, kas liecina, ka dabas draugi albīnu grizli lāci noturējuši par leduslāci un, glābdami nabaga dzīvnieku, aizveduši uz Arktiku. Tomēr ar to vien lāča ceļojums nav noslēdzies.

Svarīgākais