VIDEO: 3 no 58 suņiem, kas vasarā izņemti no dzīvokļa Pārdaugavā, meklē saimniekus

© Ekrānuzņēmums no Facebook/Ulubele

Joprojām trīs čivavas kucītes, kuras bija to 58 suņu starpā, kas izņemti jūnijā no dzīvokļa Pārdaugavā, kur tie mitinājās antisanitāros apstākļos, meklē saimniekus, vēsta dzīvnieku patversmes "Ulubele" ieraksts sociālajos medijos.

"3 čivavas kucītes, kuras vasarā tika izņemtas 58+ suņu kopskaitā no pavairotājas, ir veiksmīgi nupat lielajā pasaulē izvadījušas patversmē dzimušos mazuļus un šobrīd pašas lūkojas pēc Cilvēka, kurš nekad vairs nemocīs un nenodos. Arī neredzīgā Ļiza joprojām cer uz vislabāko Saimnieku. Visas ir sterilizētas," teikts patversmes "Ulubele" ierakstā sociālajā vietnē Facebook.

Jau vēstīts, ka šo konkrēto suņu ikdienas uzturēšanu un vakcināciju pret trakumsērgu apmaksājusi valsts, kura vēlāk saskaņā ar likumu attiecīgos izdevumus varēs piedzīt no vainīgās personas. Taču "Ulubele" par saviem līdzekļiem gatavojusi dzīvniekus adopcijai, nodrošinājusi tiem nepieciešamās ārkārtas ārstēšanas, konsultācijas pie ārstiem, ķeizargrieziena operācijas, jo daļa no dzīvniekiem bija gaidībās un paši nebija spējīgi dzemdēt, kā arī sterilizāciju.

Jau ziņots, ka Rīgas pašvaldības policijā (RPP) darbinieki 26.jūnija pēcpusdienā no kāda dzīvokļa Pārdaugavā izņēmuši 58 suņus, kas turēti antisanitāros apstākļos, tostarp Jorkšīras terjerus, špicus un toiterjerus. Dzīvoklī palika četri suņi, kuriem, pēc saimnieces teiktā, esot diabēts, tādēļ tiem nepieciešami speciāli medikamenti.

Suņi tika konfiscēti pēc tam, kad RPP darbinieki bija saņēma informāciju par kādu dzīvokli Pārdaugavā, kur antisanitāros apstākļos tika turēti suņi. Ieejot dzīvoklī un novērtējot dzīvnieku turēšanas apstākļus, pašvaldības policisti tajā konstatēja spēcīgu izkārnījumu smaku, kā arī izkārnījumus un citas nenosakāmas izcelsmes smirdīgas vielas uz grīdas. Pāris vietās kārtības sargi starp suņiem pamanīja arī žurkas, kuras, acīmredzot, bija ievākušās dzīvoklī antisanitāro apstākļu dēļ. Tika pieņemts lēmums dzīvniekus izņemt.

Visi izņemtie dzīvnieki tika nogādāti dzīvnieku patversmē "Ulubele", taču par dzīvnieku labturības prasību noteikumu pārkāpumu tika sākta administratīvā lietvedība, bet vēlāk Rīgas domes Administratīvā komisija 58 suņu saimniecei, kura dzīvniekus bija turējusi kādā dzīvoklī Pārdaugavā antisanitāros apstākļos, nolēma piespriest maksimālo, 350 eiro naudas sodu un dzīvnieku konfiskāciju.

Mīluļi

Mežacūka Olainē kļuvusi par sensāciju vietējiem iedzīvotājiem. Tā ne tikai brīvi pastaigājas gar vilciena sliedēm un bērnudārzu, bet arī ļaujas iedzīvotāju uzmanībai un pat pieskārieniem, vēsta "Degpunktā".