Rīgā policists uzbrūk meitenei; cietušo hospitalizē

© F64

Kāda rīdziniece pievakarē izgāja pastaigā ar suņiem un nejauši kļuva par liecinieci tam, ka jauna meitene piesārņo ielu ar atkritumiem. Uz aizrādījumu tā nedarīt, reaģēts agresīvi, turklāt aizstāvēt meiteni mētās viņas tēvs, vēstīja raidījums "Degpunktā".

Nakts pavadīta slimnīcas stacionārā, zilumi uz kājām, piepampusi seja un noturīga trauksmes sajūta - tās visas ir sekas šķietami nevainīgam aizrādījumam par uz zemes nomestiem atkritumiem.

“Pēc plkst. 22.30 vakarā es gāju ar draudzeni un saviem suņiem pastaigā pa Čaka ielu. Pamanīju ceļa malā stāvošu mašīnu, no kuras bagāžnieka jauna meitene izņēma atkritumus un vienkārši izmeta. Es tā skatos: “Kas tikko notika? Kāpēc tu izmeti savu miskasti? Rekur, ir miskaste - aizej un izmet!” Es aizrādīju, viņa bija diezgan jauna meitene. Viņa mani ignorēja. Es pateicu vēlreiz: “Aiznes savus atkritumus uz miskasti.” Viņa vienkārši gāja atpakaļ uz mašīnu, es pacēlu miskasti un pametu atkritumus viņai pie kājām, lai viņa tos savāc un izmet. No šofera puses izkāpa viņas tēvs (cik mums zināms), un viņš uzreiz gāja man virsū: “Kas tev ir par problēmu?” Pienāca tik tuvu, ka viņš man pieskārās. Viņš sāka mani grūstīt. Es jautāju: “Kāpēc jūs mani aiztiekat?” un atgrūdos. Viņš mani paņēma aiz matiem un pielieca. Es mēģināju pretoties un atbrīvoties no viņa, bet viņš vienkārši iesita ar otru roku pa seju. Es domāju, ka viņš man salauzīs degunu un izsitīs priekšējos zobus,” notikušā gaitu atstāsta cietusī.

Konflikts notika ātri. Jauniete pārdzīvoja arī par saviem diviem mazajiem suņiem, jo baidījās, ka agresīvais vīrietis var nodarīt pāri ķepaiņiem. Draudzene, kas bija līdzās cietušajai, sastinga šausmās, nepaspēja pat paņemt mobilo telefonu, lai izsauktu palīgā policiju. “Es mēģināju viņu kaut kā apturēt neveiksmīgi, un viņš vienkārši iesēdās mašīnā. Es sapratu, ka man laikam sāka no deguna tecēt asinis. Viņš laikam gribēja ātrāk tikt prom, iesēdās mašīnā. Es paspēju iekāpt sniegā, lai nofotografētu mašīnas numuru un to mašīnu,” teic cietusī.

Neziņā, ko tad darīt tālāk, sieviete piezvanīja savam dzīvesbiedram, un, divos vārdos aprakstot situāciju, saņēma atbildi, lai steigšus sauc ātro palīdzību. Viņa tika hospitalizēta. Nākamajā dienā, kad sievietei bija ļauts pamest ārstniecības iestādes telpas, viņa jau kopā ar draugu aizgāja uz policijas iecirkni un par notikušo uzrakstīja iesniegumu, paralēli raksts ar situācijas aprakstu tika izvietots sociālajos tīklos. Cietušajai kļuvis zināms, ka auto pieder kādai firmai, kurā gan šis minētais vīrietis nestrādā - tajā strādā viņa sieva. Savukārt par vīrieti noskaidrots, ka viņš ir policists.

Komentāram no sociālajiem tīkliem, ka konfliktā esot iesaistīta amatpersona, sākotnēji bija grūti noticēt, bet pēcāk Valsts policijas pārstāvji šo faktu apstiprināja. Vairāk šeit: Latvijā Policijas darbinieks uzbrūk sievietei un nodara miesas bojājumus; sākta dienesta pārbaude.

Svarīgākais