Daudzi cilvēki pat neapzinās, ka dažas populāras mērces var būtiski ietekmēt kopējo kaloriju daudzumu viņu uzturā. Tāpēc uztura speciālisti mudina būt uzmanīgiem attiecībā uz to, ko pievienojam saviem ēdieniem.
Ja sekojat līdzi savam svaram, vajadzētu ierobežot tauku un kaloriju saturošu mērču patēriņu, pauž endokrinoloģe un dietoloģe Albīna Komisarova savā "Instagram" profilā.
"Majonēze parasti tiek uzskatīta par vienu no aizliegtākajiem pārtikas produktiem, un pat tās ēšana mājās tiek uzskatīta par nepiedienīgu. Vai tas tiešām ir tik biedējoši? Un no kurienes rodas šīs bailes? Jā, majonēze ir kalorijām bagāta — vidēji 680 kcal uz 100 gramiem. Bet, piemēram, olīveļļā ir 884 kcal, bet sviestā — 717 kcal," atzīmēja speciāliste.
Pēc viņas teiktā, šis produkts satur daudz tauku, sāls un kaloriju, jo tas tiek ražots uz augu eļļas bāze. Tajā pašā laikā tajā nav nekā tieši kaitīga organismam.
Komisarova ieteica nepārspīlēt ar mērces lietošanu: nepievienojiet to lielos daudzumos, nepērciet to katru dienu un, ja iespējams, pagatavojiet paštaisītu versiju.