Produkts, kas ir katrā virtuvē, diemžēl veicina vēzi

© Dmitrijs Suļžics/MN

Ir konstatēts, ka populārs produkts, kas ir miljoniem cilvēku uztura neatņemama sastāvdaļa, veicina resnās zarnas vēža attīstību.

Ar šādu secinājumu dalījās zinātnieki no Floridas, izpētot 80 pacientus ar kolorektālo vēzi.

Tā eksperti atklāja, ka gandrīz visos paraugos ir augsta bioaktīvo lipīdu koncentrācija.

Kā raksta Focus, šie savienojumi veidojas, organismam sagremojot saulespuķu, rapšu un vīnogu eļļas.

Šajā sakarā iedzīvotāji ASV, kur sēklu eļļas patēriņš ir pieaudzis līdz 45 litriem gadā uz vienu cilvēku, tiek aicināti pāriet uz olīveļļu vai avokado eļļu, kas, gluži pretēji, atbalsta dabiskos dziedināšanas mehānismus mūsu organismā.

Dzīvesstils

Mēs visi zinām, ka bioloģiskais vecums ne vienmēr sakrīt ar pasē norādītajiem skaitļiem, un tas nav pārsteidzoši, jo dzīves apstākļi, iedzimtība un paradumi ikvienam ir atšķirīgi, kas dažkārt noved pie diametrāli pretējiem rezultātiem.

Svarīgākais