Produkts, kas ir katrā virtuvē, diemžēl veicina vēzi

© Dmitrijs Suļžics/MN

Ir konstatēts, ka populārs produkts, kas ir miljoniem cilvēku uztura neatņemama sastāvdaļa, veicina resnās zarnas vēža attīstību.

Ar šādu secinājumu dalījās zinātnieki no Floridas, izpētot 80 pacientus ar kolorektālo vēzi.

Tā eksperti atklāja, ka gandrīz visos paraugos ir augsta bioaktīvo lipīdu koncentrācija.

Kā raksta Focus, šie savienojumi veidojas, organismam sagremojot saulespuķu, rapšu un vīnogu eļļas.

Šajā sakarā iedzīvotāji ASV, kur sēklu eļļas patēriņš ir pieaudzis līdz 45 litriem gadā uz vienu cilvēku, tiek aicināti pāriet uz olīveļļu vai avokado eļļu, kas, gluži pretēji, atbalsta dabiskos dziedināšanas mehānismus mūsu organismā.

Dzīvesstils

Ir vispārzināms, ka aptaukošanās ir globāla epidēmija, īpaši industrializētajās valstīs un ka tā ir viens no galvenajiem slimību, un sliktas vispārējās veselības cēloņiem. Tagad debatēs par to, vai galvenais aptaukošanās cēlonis ir uzturs vai fizisko aktivitāšu trūkums, ir parādījušies jauni argumenti, raksta “Medical Express”.

Svarīgākais