Kura zivs ir vismazāk bīstama cilvēkam un tā jāiekļauj uzturā?

© Depositphotos

Zivis ir ļoti svarīga cilvēka uztura sastāvdaļa, un tām vajadzētu būt uz galda vismaz reizi nedēļā.

Ir svarīgi saprast, ka ne visi zivju veidi ir vienlīdz veselīgi un ir arī tādas zivis, kuru lietošana uzturā pārmērīgā daudzumā var izraisīt slimības, jo īpaši dzīvsudraba klātbūtnes dēļ.

Kā skaidro pieredzējuši uztura speciālisti, labākā izvēle šajā kontekstā ir sardīnes, ne tikai svaigas, saldētas, bet pat konservētas.

ASV Pārtikas inspekcijas aģentūra atzīmē, ka šāda veida zivis satur vismazāk dzīvsudraba.

Turklāt sardīnes satur lielu daudzumu kalcija, kālija, dzelzs, E vitamīna un citu uzturvielu.

Svarīgākais