Ideāls banānu uzglabāšanas veids: tie nekļūs melni nedēļām ilgi

© Dmitrijs Suļžics/MN

Banāni ir viens no populārākajiem augļiem un tiek augstu novērtēti gan to garšas, gan priekšrocību dēļ, ko organismam sniedz regulāra šī tropiskā garduma lietošana.

Taču banānus ir diezgan grūti uzglabāt ilgu laiku, jo tie ļoti ātri pārgatavojas, kļūst melni un pārāk mīksti.

Par laimi, pieredzējušās mājsaimnieces jau sen ir izstrādājušas noteikumu kopumu, kas ļauj nedēļām saglabāt banānus to sākotnējā formā. Lai to izdarītu, kā izrādās, ir jāievēro tikai trīs punkti:

1) sargiet augļus no tiešiem saules stariem;

2) noteikti atdaliet augļus vienu no otra;

3) iesaiņojiet kātu folijā.

Svarīgākais