Miegs kā zīdainim! Ko ēst un dzert vakarā, lai izgulētos

© F64

Kvalitatīvs miegs ir labas veselības atslēga. Tā trūkums ietekmē ne tikai mūsu izskatu un pašsajūtu, bet arī garīgo veselību. Daudzi cilvēki neapzinās, ka šajā jautājumā var palīdzēt ne tikai meditācija un medikamenti, jo, kā izrādās, ir produkti, kas var uzlabot miega kvalitāti. UNIAN atklāj, ko ēst vakarā, lai ātri aizmigtu un nepamostos līdz rītam.

Daudzi produkti satur vielas, kas veicina labu, veselīgu miegu. Vispirms par to, ko ēst, lai aizmigtu.

Piemēram, tie varētu būt rieksti (valrieksti vai mandeles). Tie satur magniju. Ja organismā tā būs par maz, miegs būs nemierīgs - cilvēks pamodīsies no jebkuras skaņas. Turklāt valrieksti satur triptofānu. Tā ir aminoskābe, kas nepieciešama serotonīna un melatonīna ražošanai.

Ko ēst, lai aizmigtu - produktu saraksts:

siers - kalcijs palīdzēs normalizēt muskuļu darbību, kas atbrīvos jūs no krampjiem naktī;


rīsi ir pārtikas produkts ar augstu glikēmisko indeksu, kas ir ļoti svarīgs triptofāna līmenim, kas ir nepieciešams kvalitatīvam miegam;

zaļumi - kāpostu vai salātu lapas, kā arī spināti;


medus - tas paaugstinās insulīna līmeni, kā rezultātā triptofāns ātrāk mijiedarbosies ar jūsu smadzenēm;


tuncis - tajā ir augsts dažādu A un B vitamīnu, joda, dzelzs saturs. Jo īpaši B6 vitamīns ir svarīgs serotonīna ražošanai.

Ko dzert pirms gulētiešanas, lai labi gulētu


Ja naktī negribas ēst, bet nevarat aizmigt, palīgā nāks kumelīšu tēja. Tā atslābinās jūsu muskuļus un palīdzēs nomierināt nervu sistēmu. Turklāt šis dzēriens mazina trauksmi un bieži tiek izmantots, lai cīnītos pret migrēnu un galvassāpēm.

Var arī dzert marakujas tēju. Tā ir bagāta ar dažādiem vitamīniem, kas palīdzēs normalizēt miegu.

Arī ķiršu sula var nākt palīgā. Ķirši paaugstina melatonīna līmeni, kas ir ļoti svarīgs pareizam miegam.

Svarīgākais