Nosaukts dzēriens, kas nogalina organismu pēc 50 gadiem

© Depositphotos

Dietoloģe, uztura speciāliste Hilarija Raita atklāja, kurš dzēriens un kādā vecumā ir jāizslēdz no uztura ikvienam, kas vēlas dzīvot ilgāk, vēsta "Eat This, Not That".

Pēc 50 gadu vecuma cilvēkiem vajadzētu ievērot veselīgu diētu un uzturā nelietot gāzētus cukurotos dzērienus.

Šie principi, pēc eksperta domām, ļaus izvairīties no daudzām slimībām. Raita paskaidroja, ka jauns organisms var vieglāk panest kaitējumu, ko rada gāzētie saldinātie dzērieni.

Tas attiecas uz visiem saldinātajiem gāzētajiem bezalkoholiskajiem dzērieniem, kas tradicionāli tiek iekļauti mūsdienu cilvēka uzturā.

Raita uzskata, ka visu veidu dzērieni ar augstu cukura saturu ir "neapšaubāmi vismazāk veselīgie dzērieni cilvēkiem, kas vecāki par 50 gadiem".

Raits teica, ka saldie gāzētie dzērieni palielina insulīna rezistences attīstības risku ar vecumu. "Glāze gāzētā saldinātā dzēriena nekaitēs organismam tad, ja jums ir 19 gadi. Pēc 50 gadiem tas jau var izraisīt diabētu," viņa norādīja.

Rezumējot savu sacīto, Raita piebilda, ka gāzēto saldināto dzērienu vietā labāk lietot minerālūdeni (var arī gāzētu), kas atšķaidīts ar svaigi spiestu sulu.

Svarīgākais