Nosaukta labākā uzkoda, kas palīdz dedzināt taukus

© unsplash.com

Domājot par uzkodām, visbiežāk tās mums saistās ar kaut ko pavisam neveselīgu. Tomēr ne visas uzkodas tādas ir. Dietoloģe nosauc labāko uzkodu, kuru ēst, lai veicinātu tauku dedzināšanu vēdera zonā, raksta "Eat This, Not That".

Dietoloģe un sertificēta sporta diētas speciāliste Eimija Gudsone nosauc labāko uzkodu cilvēkiem, kuri vēlas uzlabot savu fizisko formu.

Pēc ekspertes domām, labākā uzkoda vēdera tauku dedzināšanai ir grieķu jogurts ar svaigām ogām.

"Ir svarīgi izcelt, ka, lai gan grieķu jogurts ar ogām var būt laba uzkoda svara zaudēšanai, pateicoties tolbaltumvielu, šķiedrvielu un uzturvielu daudzumam, tā ir tikai viena sabalansēta uztura sastāvdaļa. Lai nodrošinātu ilgtspējīgu svara zudumu, ir svarīgi koncentrēties arī uz citām lietām - porciju lielumu, regulārām fiziskām aktivitātēm un citiem faktoriem," norāda eksperte.

Iemesli, kāpēc šī ir izcila uzkoda, lai zaudētu svaru:

  1. Šis ēdiens satur lielu olbaltumvielu daudzumu, kuras palīdzēs ilgi izjust sāta sajūtu, kā rezultātā tik ātri negribēsies ēst un netīši samazināsiet dienā uzņemto kaloriju daudzumu.
  2. Ātra sāta sajūtas iestāšanās. Tā kā šajā uzkodā ir iespaidīgs olbaltumvielu un šķiedrvielu daudzums, ātri iestāsies sāta sajūta.
  3. Maz kaloriju.
  4. Satur daudz antioksidantu. Antioksidanti palīdz cīnīties ar oksidatīvo stresu un iekaisumu procesiem.
  5. Labs probiotiku avots. Probiotikas palīdz uzturēt veselu zaru mikrobiomu un palīdz labāk strādāt gremošanas traktam.
  6. Tā ir bagāta ar dažādām barības vielām, piemēram, kalciju, B vitamīniem.

Dzīvesstils

Tēja visā pasaulē ir ļoti populārs dzēriens, un daudzi bez tās nevar iedomāties nevienu dienu pat vasaras karstumā. Tomēr ir cilvēki, kas vienu tējas maisiņu izmanto vairākas reizes. Cik tas ir droši, skaidro dietologi.

Svarīgākais