Atklāj, kāds vitamīns nodrošina ilgu mūžu

© depositphotos.com

Kristofers Normans, Nacionālās novecošanas padomes praktizējošais medbrālis, skaidro, ka novecojot vitamīnu un minerālvielu iegūšana kļūst arvien svarīgāka. Tie palīdz uzturēt enerģijas līmeni, imūnsistēmas darbību un samazina hronisku slimību attīstības risku. Turklāt vitamīni veicina kaulu veselību, kognitīvās funkcijas un vispārējo vitalitāti.

Normans uzsvēra, ka vitamīns, kura bieži trūkst cilvēkiem, kas vecāki par 60 gadiem, ir ļoti svarīgs vispārējai veselībai. Kā svarīgāko šai vecuma grupai viņš izcēla D vitamīnu.

"Es iesaku D vitamīnu cilvēkiem, kas vecāki par 60 gadiem, ja viņiem ir D vitamīna deficīts asinīs," sacīja Normans.

Daudziem pieaugušajiem trūkst D vitamīna. 2023. gada pētījums apstiprināja, ka katram piektajam pusmūža un vecāka gadagājuma pieaugušajam ir šī vitamīna deficīts.

D vitamīnam ir svarīga loma kaulu veselības uzturēšanā, palīdzot organismam absorbēt kalciju. Tas arī atbalsta muskuļu darbību, kas palīdz novērst kritienus, un ir svarīgs imūnsistēmai, kas aizsargā pret slimībām un infekcijām.

Liels 2022. gada pētījums, kurā piedalījās vairāk nekā 307 000 cilvēku vecumā no 37 līdz 70 gadiem, atklāja saistību starp D vitamīna deficītu un paaugstinātu priekšlaicīgas nāves iespējamību.

Svarīgākais