Zinātnieki pārsteidz ar jaunu pētījumu par alkohola pozitīvo ietekmi

© Mārtiņš Zilgalvis/F64

Nesen veiktais Kembridžas un Sidnejas universitāšu zinātnieku pētījums atspēko alkohola absolūto kaitīgo ietekmi, vēsta TopNews.

Pētnieki ir atklājuši, ka dažām alkohola porcijām nedēļā ir pretiekaisuma iedarbība.

Pētot C-reaktīvā olbaltuma rādījumus 3101 Apvienotās Karalistes iedzīvotāja asinīs, viņi pētīja gadījumus, kad tā līmenis ir augsts.

Šajā gadījumā runa ir par iekaisuma procesiem asinsvados, iekšējos orgānos un audos.

Otra lieta, par ko liecina augsts olbaltumvielu līmenis, ir paaugstināts sirdslēkmes un insulta risks, kā arī 2. tipa diabēta vai vēža attīstība.

Salīdzinot iegūtos datus ar aptauju par alkohola lietošanu, zinātnieki noskaidrojuši, ka zemākais C reaktīvā olbaltuma līmenis asinīs bija tiem, kuri 7 dienu laikā izdzēruši ne vairāk kā 14 alkohola porcijas, piemēram, aptuveni sešas puslitra glāzes alus vai desmit vīna glāzes.

Asinīs esošais etanols bloķēja ķimikālijas, kas izraisa iekaisumu un pietūkumu.

Tā eksperti iesaka nedēļas alkohola devu - sešas alus glāzes.

Viena no pētījuma autorēm, Dr. Rachel Wisontai no Sidnejas universitātes, komentēja, ka neliels alkohola patēriņš "var būt noderīgs, ja runa ir par iekaisumu".

Dzīvesstils

Šī zivs, kas ir plaši izplatīta, bet tajā pašā laikā nenovērtēta, var kļūt par īstu superēdienu uzturā. Tā ir pieejama, viegli pagatavojama un tai ir labvēlīga ietekme uz veselību, kas neatpaliek no dārgā laša. Runa ir par sardīnēm – un lūk, kāpēc tās jāiekļauj ikdienas ēdienkartē.

Svarīgākais