Kāpēc āboli var būt bīstami?

© Oksana Džadana/F64

Krievijas uztura speciāliste Nadežda Tsapkina pastāstīja par ābolu bīstamību. Lai gan šis auglis satur daudz vitamīnu un uzturvielu, taču to ēšana lielos daudzumos var kaitēt organismam. Par to raksta RIA Novosti.

Pēc viņas teiktā, šis auglis satur vitamīnus A, C, B1, B2, PP un E, magniju, fosforu, jodu, dzelzi, kā arī kāliju, kalciju un cinku. Āboli samazina vēža riska iespējamību, uzlabo atmiņu, stiprina imunitāti un uzlabo asinsvadu elastību. B vitamīnu dēļ augļi uztur nervu sistēmas veselību.

Tiesa gan, svarīgi zināt, ka ābolu ēšana lielos daudzumos var sabojāt zobu emalju un izraisīt kariesu.

"Cianīds ir inde, kas atrodama ābolu sēklās, tāpēc vislabāk tos ēst bez sēklām," viņa sacīja.

Viņa saka, ka cilvēka ķermenis var tikt galā ar nelielu cianīda daudzumu, taču pārdozēšana var būt bīstama.

Speciāliste ieteica ēst ne vairāk kā divus vidējus ābolus dienā, bet priekšroku dot zaļiem āboliem.