Kāpēc ir bīstami uzkost marinētus gurķus, lietojot alkoholu?

© pexels.com

Pēc uztura speciālistes Jūlijas Čehoņinas domām marinēti gurķi ir alkoholam pilnīgi nepiemērota uzkoda - pārāk agresīva kuņģa gļotādai, raksta "MedikForum".

Uztura speciāliste skaidro, ka šis produkts ir tādu sastāvdaļu avots, kas potenciāli var kaitēt gremošanas trakta smalkajai oderei. Kombinācijā ar alkoholu destruktīvais efekts palielinās.

Marinēti gurķi satur etiķskābi, konservantus, saldinātājusi - tie ir diezgan agresīvi un negatīvi ietekmē kuņģa gļotādu, kā rezultātā no rītiem var rasties sāpes.

Viņa iesaka marinētus gurķus neizmantot kā uzkodu, jo tādā gadījumā pastiprinās arī slāpju sajūta un pastāv risks izdzert vairāk, nekā paredzēts.

J. Čehoņina papildus iesaka nelietot alkoholu kopā ar saldinātiem dzēriniem, jo tādejādi ievērojami palielinās glikēmiskā slodze, no kuras cietīs aizkuņģa dziedzeris un aknas.

Dzīvesstils

Pašpasludinātais pareģis, kurš sevi uzskata par jauno Nostradamu, kas spēj paredzēt nākotni, Kušala Kumara no Indijas nācis klajā ar jaunu pareģojumu. Šoreiz viņš nolēmis izteikt prognozes, kad beigsies karš Ukrainā. Viņaprāt, tas notiks pavisam drīz, raksta "Daily Star".

Svarīgākais