Uztura speciāliste atklāj satraucošu faktu par medu

© pexels.com

Uztura speciāliste Anna Biotorium sociālajā vietnē Instagram atklāj, kad medus kļūst toksisks, raksta "otkrito.lv".

Kā norāda speciāliste, augstā temperatūrā medus kļūst toksisks, tā ārstnieciskās īpašības tiek zaudētas un tas būtībā pārvēršas par indi.

Speciāliste arī uzskaitījusi medus labvēlīgās īapšības, norādot, ka tas ir ļoti labs acīm un redzei, nomāc slāpes, novērš saindēšanās sekas, pārtrauc žagas, ir noderīgs urīnceļu slimībām, palīdz bronhiālās astmas, klepus, caurejas sliktas dūšas un vemšanas gadījumā.

Tāpat medus attīra un dziedē brūces, stimulējot veselīgu audu augšanu bojājuma vietā. Svaigi novākts medus ir labs caurejas līdzeklis un veicina liekā svara zudumu. Ilgāk uzglabāts medus uzlabo vielmaiņu.

Medus arī uzlabo ādas krāsu, stiprina smadzeņu darbību, ir afrodiziaks un uzlabo apetīti. Pēc ārstu domām, lai visefektīvāk gūtu labumu no medus, tas jālieto no rīta un vakarā vismaz pa vienai tējkarotei.

Svarīgākais