"Drons nebija ar ļauniem mērķiem, bet paredzēts Krievijas uzbrukumiem Ukrainai," - militārpersonas sacītais "uzspridzina" internetu

© Scanpix

Latvijā nokritušais lidrobots bija ar sprāgstvielu aprīkots "Shahed" tipa drons, pirmdien ziņoja Aizsardzības ministrija un Nacionālie bruņotie spēki.

Sabiedrība gan bija un ir sašutusi, kā atbildīgie komunicēja un informēja par notiekošo iedzīvotājus. Jautājumu bija vairāk nekā atbilžu.

Nokaitēto sabiedrības noskaņojumu vēl vairāk uzkurināja Gaisa spēku komandiera pulkveža Viestura Masuļa sacītais: "Drons nebija ar ļauniem mērķiem, drons bija paredzēts no Krievijas puses uzbrukumiem Ukrainai, un papildus jāizmeklē un jāskatās, kādā veidā drons nomaldījies un "dreifējis" mūsu virzienā."

"Drons nebija ar ļauniem mērķiem - bija tikai paredzēts Krievijas uzbrukumiem Ukrainai. Kā šādu teikumu vispār var iedomāties pateikt cilvēks mūsu armijas formā?" vietnē "X" savu izbrīnu neslēpj advokāts Artūrs Zvejsalnieks.

Guntars: Nezinu, protams, cik augsta līmeņa profesionālis savā jomā ir šis kungs, bet mana atziņa - Sprūds kā politiķis šodien sevi parādīja prastuma vispārākajā pakāpē - izmeta publiskai saplosīšanai cilvēku, kas nav radis runāt publiski. Visi pārmetumi - vājam ministram.

Māris: Nedomāju, ka militārpersonai ir ļauts publiski paust pretēju viedokli kāds ir aizsardzības ministram vai prezidentam - viņš vienkārši atkārtoja ministra teikto.

Vasarietis: Nabaga apjukušais, dreifējošais drons.

Kaspars: Ejot pie bitēm, pēc to dūkšanas var noteikt vai tās ir mierīgas vai kāda iemesla dēļ agresīvas...mūsu speciālisti ir apguvuši šo māku uz droniem, dronu koalīcija kā nekā! Viņi pēc motora skaņas noteica tā nodomus. Punkts.

Solvita: Nožēlojami. Ja man bija kaut kādas ilūzijas par armiju un aizstāvību kara gadījumā, tad tagad tās ir sabrukušas.

Juris: Latviešu stand up jokplēši ir sasnieguši jaunu līmeni.

Indriķis: Nākošais solis būtu paziņot, ka Krievijas drons piedalījās aizsardzības mācībās "Namejs".

Edgars: Kāda sakritība, ka Shahed pēdējiem spēkiem iedreifēja tieši Latvijā, visvājāk aizsargātajā NATO teritorijā un pie tam Namejs 2024 mācību laikā! NBS un NATO šķiet tika izģērbts līdz apenēm.

Svarīgākais