Zinātnieki meklē veidu, kā ārstēt nopietnas slimības ar kaķu izkārnījumiem

© unsplash.com

Zinātnieki nonākuši pie jauna atklājuma. Kaķu izkārnījumi varētu palīdzēt izārstēt nopietnu slimību, raksta "Daily Star".

Saskaņā ar veikto pētījumu, ar kaķu izkārnījumos esošo toksoplazmu (parazītisks vienšūnis), iespējams, nākotnē varēs izārstēt Alcheimera slimību un vēl citus neiroloģiskus traucējumus.

Pētnieki veicot eksperimentu izstrādāja metodi, kā no kaķu izkārnījumiem iegūt toksoplazmu. Eksperimentā tika izmantotas peles un eksperiments izvērties veiksmīgs.

Šis jaunais zinātnieku atklājums, kas publicēts žurnālā Nature Microbiology, varētu mainīt pasauli jeb novest pie milzu izrāviena neiroloģisko slimību ārstēšanā.

Telavivas universitātes profesors Odeds Rečavi sacīja: "Evolūcija jau ir "izgudrojusi" organismus, kas var manipulēt ar mūsu smadzenēm. Es domāju, ka tā vietā, lai atkārtoti izgudrotu riteni, mēs varētu mācīties no tā un izmantot viņu spējas."

Telavivas Universitātes un Glāzgovas Universitātes kopīgi veiktā pētījuma mērķis bija noskaidrot, vai parazīts, kas, domājams, atrodas neaktīvā stāvoklī trešdaļā pasaules iedzīvotāju, varētu darboties kā zāļu kurjers, piegādājot terapeitiskās olbaltumvielas slimības skartajām smadzeņu šūnām.

Svarīgākais