Sieviete pastkastē saņem sūtījumu no Swedbank, kas liek brīnīties

© depositphotos.com

Laura norāda, ka nevēlas drāmu, taču ir ziņkārības mākta par izveidojušos situāciju. Pirms vairāk nekā gada sieviete plānoja ceļojumu un radās nepieciešamība pēc kredītkartes, viņa stāsta raidījumam "Bez Tabu".

Viņa izmantoja bankas piedāvāto iespēju karti saņemt ar “Latvijas pasta” starpniecību. Gaidījusi noteikto laiku, taču sūtījums no bankas pastkastītē tā arī nav bijis atrodams. Laura nolēma atkārtoti vērsties bankā ar lūgumu izsūtīt vēl vienu karti, taču arī savu adresātu tā arī nesasniedza.

"Nesen nopirku jaunu velosipēdu, piereģistrēju to CSDD un gaidīju no viņiem vēstuli. Regulāri pārbaudīju pastkastīti un vienā dienā ieraudzīju piecas vēstules. Viena bija no CSDD. Trīs no tām bija bankas sūtītas vēstules pirms vairāk nekā gada - 2023. gada maijā un jūnijā. Tāpat bija arī vīram adresēta vēstule, kas datēta ar pagājušā gada decembri. Kur tās vēstules visu šo laiku bija? Tāda sajūta, ka kāds paskatījās, ka uz mūsu adresi tāpat jānes vēstule un atnesa vēl četras."

Nu sievietes rokās nonākušas trīs nederīgas kredītkartes, kas, kā liecina uz aploksnēm redzamie datumi, “Latvijas pastam” nodotas pirms vairāk nekā gada. Tāpat arī vīram paredzētā vēstule līdz adresātam netika nogādāta septiņus mēnešus.

“Latvijas pastā” norāda, ka par pastnieces darbu līdz šim sūdzības nav saņemtas. Bankas savas kartes sūta kā vienkāršus sūtījumus, kas nav izsekojami. Divām kartēm sajaukta adrese un Rīgas vietā norādīta Jelgava, tomēr šajā Zemgales pilsētā Pērnavas ielā nav atrodams nams ar šādu adresi.

"Mēs sanācām kopā, runājām ar atbildīgiem darbiniekiem, arī pastniece sniedza informāciju. Viņa stāstīja, ka šajā mēnesī nevienu vēstuli šai adresei nav piegādājusi. Ņemot vērā, ka sūtīto vēstuļu apjoms samazinās, viņas vārdiem var ticēt."

Laura gan norāda, ka kopā ar nozaudētām vēstulēm pastkastē saņēma nupat izsūtītu Ceļu satiksmes drošības direkcijas vēstuli.

Kredītiestādē norāda, ka visas ziņas par adresātu tiek automātiski pārkopētas no lietotāja sniegtās informācijas internetbankā. Šobrīd neesot iespējams aptvert ceļā nozudušo karšu daudzumu, banka neapkopo informāciju par ceļā pazudušām, noklīdušām kartēm.

Svarīgākais