Atklājies, kā Nacionālajos bruņotajos spēkos raksta vārdu "krievija"

© pixabay.com

Ja var ticēt mikroblogošanas vietnē "X" paustajam, tad Nacionālajos bruņotajos spēkos vārdu "krievija" raksta ar mazo burtu, tādējādi paūžot savu attieksmi pret šo valsti.

Pēc izskanējušā priekšlikuma vārdu "Krievija" turpmāk rakstīt ar mazo burtu un neuzskatīt to par drukas kļūdu, šonedēļ Valsts valodas centrs neatbalstīja ieceri un arī turpmāk, neskatoties uz attieksmi pret šo valsti, "Krievija" jāraksta ar lielo burtu.

Nepareizais mikroblogošanas vietnē "X" atklāj: "Krievijas nosaukuma rakstību ar mazo sākumburtu piekopj NBS. To komandiera preses virsniece Sandra Brāle pastāstīja, ka krievijas rakstība ar mazo burtu, piemēram, preses relīzēs, nav drukas kļūda, bet gan apzināta rīcība, solidarizējoties ar Ukrainas kolēģiem. Šāda prakse tiks turpināta arī tālāk."

Komentētāji piekrīt, ka Krievija nav cienīga, lai tās nosaukumu rakstītu ar lielo burtu: "Vārda "krievija" rakstīšana ar mazo burtu ir attieksme , nevis gramatikas kļūda"

"Kopš 2022.g. neviens sevi cienošs pilsonis neraksta nolādēto elles vārdu krievija ar lielo burtu."

"Kara laikā, ja nepieciešams, jāmaina arī likumi. krievija ar mazo burtu var būt terminēts jēdziens: līdz kara beigām, turklāt NBS ir papildmotivācija izvēlēties gramatiku kā 1 no ieročiem."

"Yep, gan šī veidojuma nosaukums, gan ta vadoņa vards nav cienīgs lielā burta. Vvc ir taisnība no valodas likumu skatupunkta, bet tas nav galīgi par to."

Dīvaini

Pēdējā laikā Dienvidkorejas un Ziemeļkorejas attiecības kļūst saspringtākas. Ziemeļkoreja regulāri provocē Dienvidkoreju un pastrādā dažādas neģēlības. Jau vairākkārt portāls nra.lv ir ziņojis, ka Ziemeļkoreja uz kaimiņvalsti nosūtījuso atkritumiem piepildītus balonus.