Neticami, bet fakts! Lietus nāk par labu veselībai

© unsplash.com

Mūsu garastāvokli var ietekmēt dažādas lietas, tajā skaitā arī laikapstākļi. Bieži vien rudenī cilvēki jūtas nomākti jeb parādās rudens depresijas simptomi, jo laiks kļūst vēsāks, tumšāks un lietaināks. Savukārt, iestājoties pavasarim, cilvēki kļūst priecīgāki. Pavisam nesen tika veikts jauns pētījums, kurā tika atklāta pārsteidzoša lietus ietekme uz mūsu pašsajūtu, raksta "Daily Star".

Zinātnieks Niks Buurma no Kārdifas universitātes skaidro, ka, neskatoties uz to, ka daudzi cilvēki dievina saulainu un siltu laiku, lietus var uzlabot garastāvokli.

Lietus nākot cilvēkiem par labu, un tas spēj padarīt mūs priecīgākus.

Lai justos laimīgāki, ieteicams lietainās dienas neaizvadīt mājās, bet gan doties ārā.

Tieši pastaigas lietū var pozitīvi ietekmēt ķermeni un prātu. Tam visam ir zinātnisks izskaidrojums. "Kad ūdens lāses atsitas pret cietu virsmu, tās saplīst, un šajā procesā mazie ūdens pilieni uzņem lādiņu. Šim lādiņam, ja tas ir negatīvs, ir papildu elektroni. Šos papildu elektronus var uztvert gaisā esošās molekulas, piemēram, skābeklis un oglekļa dioksīds, un tā veidojas negatīvie joni," stāsta zinātnieks. Tiek uzskatīts, ka negatīvie joni var uzlabot cilvēku garastāvokli, mazināt stresu un sniegt enerģiju.

"Ir diezgan daudz zinātnisku pētījumu, kas apstiprina, ka šo negatīvo jonu ieelpošana pozitīvi ietekmē veselību. Neviens īsti nezina, kāpēc tas notiek. Taču ir skaidras norādes, ka cilvēki jūtas priecīgāki pēc negatīvo jonu ieelpošanas."

Svarīgākais