"Nūģis, kas ieaudzina bērnos kompleksus un kaunu"; pēc TV raidījuma soctīklos saplēšas "par" un "pret"

© Mārtiņš Zilgalvis/f64

Soctīklos izcēlusies skaļa diskusija pēc TV raidījuma "4. studija" sižetu par nūdistu pludmali Inčupē. Šajā vietā nūdisti ir pulcējušiem kopš senseniem laikiem, un visi apkārtnes iedzīvotāji to labi zina un respektē. Tomēr kāds ģimenes tēvs uzstāj, ka šī pludmale ir jānorobežo, jo kailus cilvēkus var ieraudzīt bērni.

Komentētāji ir sašutuši par cilvēku, kurš visu apkārtnes iedzīvotāju vārdā nopeļ nūdistus: "Es arī esmu Saulkrastu iedzīvotāja un neesmu nevienu deleģējusi savā vārdā vērsties TV par tik muļķīgu jautājumu. Mūsu ģimene regulāri apmeklē pludmali, un mums netraucē ne apģērbta tauta, ne kaila. Un bērniem arī visas lietas normāli var pastāstīt. Kailums nav tas, no kā būtu jākaunas vai jākrīt izmisumā..."

Arī daudzi citi uzskata, ka kails cilvēks ir dabisks, un nekā slikta tajā nesaskata: "Nūģis, kas ieaudzina bērnos kompleksus un kaunu. Fui!"

"Jebkurš bērns, kam rokās ir telefons, redzēja jau tik daudz, cik nevienā pludmalē nav. Problēma ir, ka vecākiem pietrūkst drosmes, intelekta vai zināšanu, lai atbildētu uz jautājumu, ja bērns kaut ko pajautās. Tāpēc arī tēlo baigus augsti morāles personas"

"Tie, kuri vēlas, lai sauļojas kaili! Attiecīgajā zonā! Bet tad lai nevazājas apģērbtie (vietējie tūristi ar telefonu rokā)......un tante ar onkuli- stumjot nejauši velosipēdu......tieši tur......saģērbušies kā skarbā rudens vējā! Jauku vasaru visiem!"

Tajā pašā laikā komentētāji pauž pretēju viedokli: "Sabiedrībā ir noteikumi, kas paredz, ka nevar staigat kails. Par to soda, ja parkapj. Un cilvēkiem ir jāzin, kur ir vieta, kur var būt šādi cilvēki. Es, piemēram, netaisos skatīties uz plikām sievietēm un vīriešiem. Un bērniem arī ir jāieaudzina, ka nevajag visiem rādīt kailumu."

Dīvaini

Parīzes olimpiskajās spēlēs sportisti tiek izguldīti no kartona izgatavotās gultās. Virs kartona ir visai plāns matracītis. Soctīklos klīst neskaitāmi video, kuros sportisti dažādos veidos izmēģina gultas - izrādās, ka tās ir gana izturīgas arī tad, ja pa tām lēkā un met kūleņus.