Rīgā ierodas kruīza kuģis, uz kura notika liela traģēdija

© Dpa/picture-alliance/Scanpix/LETA

Kruīza kuģis AIDAluna ar Itālijas karogu svētdienas vakarā no Vācijas pilsētas Ķīles devās nedēļu ilgā kruīzā, kura laikā apmeklēja arī Rīgas pasažieru ostu.

Laineris Rīgā ieradās otrdien, tālāk ceļš tiks mērots uz Tallinu. 252 metrus garais kuģis apmeklēs arī Helsinkus un Stokholmu.

Novembrī AIDAluna dosies no Ķīles uz Karību jūras reģionu, pa ceļam apmeklējot Angliju, Spānijas ziemeļrietumus, Portugāli, Antiļu salas un Virdžīnu salas, Dominikānas Republikā ierodoties gandrīz trīs nedēļas pēc ceļojuma sākuma. Eiropā laineris atgriezīsies tikai aprīļa beigās, vēsta Postimees.ee.

Kuģis kļuva plaši pazīstams ar traģēdiju, kas notika pirms sešiem gadiem, kad 33 gadus vecais vācu popdziedātājs Daniels Dominiks Kaizers-Kīblbeks 2018. gada 9. septembra rītā kruīza laikā no Hamburgas uz Ņujorku pārlēca pāri bortam.

Nākamajā dienā mākslinieka meklēšana tika pārtraukta, jo 10 grādu ūdens temperatūra izslēdza viņa izdzīvošanas iespēju. Popzvaigznes mirstīgās atliekas joprojām nav atrastas.

Citi

Ķekavas pagastā kādam cilvēkam vakara pastaiga beidzās letāli. Vīrietis pirms plkst. 23 diennakts tumšajā laikā pa autoceļu pastaigājās spēkratu autovadītājiem grūti pamanāmā apģērbā, vēsta "Degpunktā".

Svarīgākais