Sievietes seja tiek paralizēta stresa dēļ darbā

© Depositphotos

Kādas britu sievietes seja stresa dēļ kļuva paralizēta. Pēc cietušās teiktā, viņai nebija ne jausmas, ka smags darbs un problēmas personīgajā dzīvē var novest pie šādām sekām.

Emma Hokinsa, ugunsdzēsēja no Apvienotās Karalistes, no rīta pamodās un pamanīja, ka viņas seja izskatās "piepampusi". Sākumā viņa domāja, ka viņai ir insults, un nekavējoties vērsās pēc medicīniskās palīdzības.

Slimnīcā viņai tika veikta virkne pārbaužu un analīžu, pēc kuriem ārsti viņai konstatēja Ramsay-Hunt sindromu, raksta LADBible.

Šo slimību izraisa sejas nerva bojājumi, kas izraisa paralīzi un citas sejas problēmas. Šī sindroma pamatā var būt vējbakas vīruss, kas organismā bija snaudošs. Tomēr, pēc ārstu domām, galvenais iemesls bija stress, ko Emma piedzīvoja darbā un personīgajā dzīvē. "Es biju pakļauta lielam stresam, un ārsti domā, ka pārslodzes dēļ man auss kanālā izveidojās jostas roze, kas izraisīja iekaisumu un sabojāja nervus," skaidroja sieviete.

Hokinsa atklāj, ka pēc diagnozes saņemšanas viņa piedzīvojusi virkni emociju: šoku, bailes un vilšanos. Slimības dēļ Emmai nācies pārtraukt darbu ugunsdzēsības dienestā, jo viņa nespēj pienācīgi veikt savus pienākumus. Šobrīd 35 gadus vecā sieviete cenšas atveseļoties, taču rehabilitācijas process prasīs ilgu laiku. Turklāt viņai tiks veikta sejas nerva transplantācijas operācija.

Svarīgākais