Kāda ģimenes ārsta prakse ar savu rīcību izpelnās neviltotas cilvēku ovācijas

© Depositphotos

Lai arī daudz tiek uzsvērts par profilaktisko pārbaužu nozīmi, lai laikus atklātu saslimšanu, tomēr realitātē daudzi no mums ārsta durvis ver vien brīdī, kad veselība jau ir jūtami pasliktinājusies.

Linda vietnē "X" pārpublicējusi kāda ārsta un pacienta saraksti. "Zvanīja no ģimenes ārsta prakses. Vajadzētu ierasties uz profilaktisko vizīti. Kad to varam sarunāt?" - lasāms īsziņā. Pacients ir maksimāli lakonisks, atbildot: "Nekad!".

Elīna: Vai ir skaidri zināms, ka pacients, kam domāts zvans/ziņa, ir dzīvs? Man reiz zvanīja par valsts apmaksātu procedūru vecmammai (bija pienākusi viņas rinda) apmēram divus gadus pēc viņas nāves.

Katrīna: Skumji. Pacientam ir kāds iemesls, kāpēc nenāk pārbaudīties? Un vai ārstam ir iespēja šo pacientu “izmest” no sava saraksta?

Ilgvars: Citi var tikai sapņot par to, ka ģimenes ārsts šādu ziņu atsūta.

Cīnītājs: Es pie savas ģimenes ārstes nebiju bijis vairākus gadus. Šī gada sākumā beidzot aizgāju. Uzlika uz svariem. Māsiņa un ārste aiz šoka ievilka elpu it kā es būtu atzinies slepkavībā. Nu nav mans BMI lielāks par vidējo latvieti. Diezgan personīgi un pazemojoši. Turpināšu neiet.

Baiba: Gribētu būt Jūsu praksē, bet laikam tas nav iespējams.

Baterija: Es tik ļoti gribētu saņemt šādu ziņu no sava ģimenes ārsta, bet man nav pat iespējas viņu nomainīt, jo visi ģimenes ārsti, kurus par tādiem varu saukt, jo ir ieinteresēti pacientā, atsaka!

Agnu: Mans ģimenes ārsts mani negrib redzēt pat tad, kad aizvelkos ar sāpošu vēderu, kur nu vēl profilaktisko vizīti.

Juta: Wow. Ja es ko šādu saņemtu no sava ģimenes ārsta, būtu skaidrs, ka pūcei aste uzziedējusi. Uzslava jums par atgādināšanu par profilaksi.

Svarīgākais