Liela traģēdija arhibīskapa Vanaga ģimenē

© Gints Ivuškāns/F64

Mūžībā devies Latvijas Evanģēliski luteriskās baznīcas arhibīskapa Jāņa Vanaga dēls Gatis Vanags.

Pirmās ziņas par Gata aiziešanu mūžībā parādījās sociālajos tīklos. Gatis strādāja vegānu restorānā "Nirvana Raw". Tā saimniece Anna, modes mākslinieces Šeilas Vanagas meita, Gati nodēvēja par ""Nirvanas" aristokrātu".

"Un, Gati, Tu biji Nirvanas aristokrāts un viens no Garā lielākajiem cilvēkiem, ko zināju.

Tev ir tik daudz draugu!
Atceros- ieeju virtuvē, redzu Tevi. Pajautāju, vai gribi melnu kafiju ar ingvera šķēlīti. Un Tu atbildi- "jā" un kaut ko tik ironiski ģeniālu, kā tikai Tu vari. Par dzīvi, par Ceļu, par mums visiem.
Man bija gods Tevi pazīt.
Nesam lāpu tālāk- katrs savu un Tevis atstāto," rakstīja Anna, aicinot pieminēt Gati viņa darbavietā.

Pēcāk par dēla nāvi izteicies arī Jānis Vanags. Viņš atklāj, ka dēlam bija grūti pamanāma, tādēļ neatklāta un neārstēta iekšķīga slimība.

"Bija skaista un silta nedēļa kopā. 22. septembra vakaru pavadījām sarunās pie virtuves galda. Tajā brīdī nezinājām, ka Gatim ir saasinājusies grūti pamanāma, tādēļ neatklāta un neārstēta iekšķīga slimība. Ap vienpadsmitiem Gatis devās uz savu istabu. Novēlēja mums labu nakti. Un nepamodās."

Citi

Traģiski dzīvība izdzisusi kādam vīrietim, kurš svētdienas pievakarē atradās dzelzceļa tuvumā, posmā starp Babītes un Imantas stacijām, un pakļuva zem vilciena. Apkārtējo liecinieku teiktais liek domāt, ka notikušais cieši saistāms ja ne ar apzinātu rīcību, tad ar klajo drošības prasību ignorēšanu noteikti. Iespējams, upuris bijis smagā alkohola reibumā, vēsta "Degpunktā".