Spānijā sieviete iet bojā pēc haizivs uzbrukuma

© Depositphotos

Traģēdija notikusi starp Kanāriju salām un Rietumāfrikas piekrasti – par haizivs upuri kļuva kāda 30 gadus veca Vācijas pilsone, kura bija katamarāna "Dalliance Chichester" apkalpē, kas veic kruīzus zem Lielbritānijas karoga.

Uzbrukums noticis, katamarānam atrodoties atklātā okeānā - 180 km attālumā no Rietumsahāras un 514 km attālumā no Grankanārijas salas.

Sieviete nolēma doties peldēt, ienira ūdenī un peldēja blakus katamarānam. Pēkšņi netālu parādījās plēsējs (iespējams, tas sekoja kuģim), metās pie sievietes un nokoda viņai kāju.

Asiņojošā vāciete tika pacelta uz "Dalliance Chichester" klāja un tika lūgta palīdzība no tuvējiem kuģiem. Vienam no tiem izdevās ātri tikt pie katamarāna, tā apkalpe dalījās ar pieejamajiem medikamentiem. Grūtāk bija ar ārstu palīdzību. Tikai astoņos vakarā glābēju helikopters no Laspalmasas sasniedza katamarānu, vāciete tika nosūtīta uz slimnīcu Spānijas salā, taču pa ceļam viņa nomira, vēsta "Tourdom".

Tiek ziņots, ka pirms šīs traģēdijas visā novērojumu vēsturē Kanāriju salu tuvumā fiksēti septiņi haizivju uzbrukuma gadījumi cilvēkiem. Neviens no tiem nebeidzās letāli.