Kļuvis zināms, kāpēc zēns Dobeles pusē melojis par nolaupīšanu

Ilustratīvs attēls © F64

Iedzīvotāji Dobeles pusē ir satraukti, jo izplatījusies ziņa, ka vienu no vietējiem bērniem mēģināts nolaupīt. Deviņgadīgais puika mājās ticis sveiks un vesels, taču izbīlis vecākiem šoreiz sagādāts velti, vēsta "Degpunktā".

Satiktie Gardenes iedzīvotāji vēro visas svešās mašīnas, kas iebrauc ciematā. Caur apdzīvoto vietu ved ceļš, kas savieno Dobeli ar Liepājas šoseju, līdz ar to satiksme mēdz būt intensīva, un arī aizdomīgi auto parādās ne viens vien. Te runā, ka iepriekšējā vakarā vienu no vietējiem zēniem vēlējušies nolaupīt cilvēki, kas pārvietojas baltā busiņā.

“Cik es saprotu, tad viņu kaut kā pievilināja, un tad viņš kaut kā saprata, un tad viņam pūta to piparu gāzi, cik es sapratu. Tad viņš tā kā aizmuka,” stāsta sastapts vietējais iedzīvotājs Gardenē.

Tomēr kāda ģimene atklāj versiju par to, ka zēns kopā ar vēl dažiem draugiem rotaļlaukumā ir spēlējies ar asaru gāzes baloniņu. Viens otram to nejauši iepūtuši sejā un viens no puikām, lai izvairītos no atbildības, aizejot mājās ar asarām acīs, izstāstījis izdomātu stāstu, ka noticis nolaupīšanas mēģinājums. Bērna vecāki reaģējuši nekavējoties un rakstījuši policijā iesniegumu.

“Nu tur trīs bērni ap astoņiem vakarā bērnu laukumā sapūta viens otru, un pēc tam radās informācija, ka bērnu astoņos vakarā gribēja nolaupīt un sapūta. Līdzīgs tas stāsts,” stāsta vietējā iedzīvotāja. “Drīzāk vecākiem baidījās atzīties,” piebilst cits iedzīvotājs.

Gardenes ielās šodien bija ieradušās vairākas valsts policijas ekipāžas, lai noskaidrotu, kas noticis ikdienā mierīgajā ciemā. Pēc informācijas pārbaudes atklājās, ka zēns patiesi stāstu par laupītājiem bija izdomājis, lai izvairītos no sastrādātajām blēņām.