Stendzenieks "ņirgājas" par Latvijas Televīziju

© Dmitrijs Suļžics/MN

Reklāmas speciālists Ēriks Stendzenieks veltījis ironisku ierakstu soctīklos Latvijas Televīzijai (LTV) saistībā ar tās lēmumu meklēt pretendentu, kas nodrošinās televīzijas atbilstību "Reportieri bez robežām" iniciatīvai par uzticēšanos medijiem.

Kā ziņots, Latvijas Televīzija (LTV) iepirkumā meklē pretendentu, kas par 20 000 eiro nodrošinās televīzijas atbilstību organizācijas "Reportieri bez robežām" (RSF) iniciatīvai par uzticēšanos medijiem.

Pretendentam jāpārbauda un jāapkopo visa nepieciešamā informācija par LTV atbilstību sertifikātam "Journalism Trust Initiative" (JTI) un atbilstības gadījumā jāizsniedz LTV akreditēts sertifikāts, kas apstiprina atbilstību JTI prasībām.

Kā liecina informācija RSF mājaslapā, JTI sertifikācija ir starptautisks standarts uzticamas žurnālistikas demonstrēšanai un veicināšanai. JTI mērķis ir nodrošināt caurspīdīgu mehānismu dezinformācijas mazināšanai un sniegt priekšrocības ētiskai un profesionālai žurnālistikai.

Stendzenieks, komentējot šo ziņu, nav slēpis ironiju. No viņa ieraksta mirkoblogošanas vietnē "X" var spriest, ka viņš LTV uzskata par neuzticamu mediju, kas mēģina darīt visu, lai situāciju labotu, taču neveiksmīgi.

"ЛТВ challenge: Par 20 000 meklējam kādu, kurš kaut kādā neiedomājamā veidā atradīs, izraks, izkombinēs, izdomās iemeslu, kādēļ mēs tomēr esam kaut nedaudz uzticams medijs. Mēs paši mēģinājām, bet tas ir neiespējami. Nu lūdzu, mums ir pakaļā!" raksta Stendzenieks.

Svarīgākais