"Neliels kultūršoks"; vīrieti izbrīna piedzīvotais bibliotēkā

© Depositphotos

Imanta izklāsts par pieredzēto kādā bibliotēkā izraisa spraigu diskusiju.

"Neliels kultūršoks - bibliotēkā strādājoša meitene nezina, kas ir - Viktors Igo! Nē, nu labi, nezināt tādu Andrē Židu vai Stendālu... nē, Stendāls būtu jāzina, bet nezināt vienu no rakstniecības ikonām... jā..." aizdomājas Imants.

Andris: Labi, es arī neesmu lasījis Viktoru Igo, bet vismaz zinu nosaukt dažus viņa romānus. Par Stendālu neko nezinu.

Oskars: Bija incidents: Kārlis Sebris - tādu nezinu... Vera Singajevska - laikam kāda dziedātāja... es gandrīz kolēģi izsēdināju mežā starp Nīcu un Rucavu.

Lauris: Bibliotēkā jāzina, kā apieties ar datubāzēm, lai atrastu grāmatas.

Indy: Pārdevējai veikalā arī būtu jāzina produktu sastāvdaļas? Nopietns jautājums, es neesmu grāmatu lasītājs tāpēc nezinu, bet vai tiešām bibliotekāra pienākumos ir zināt rakstniekus? Vai tad tā galvenie pienākumi nav tevi piereģistrēt un pierakstīt kādu grāmatu esi paņēmis, un labākajā gadījumā pateikt, kur katra noteikta žanra grāmatas atrodas bibliotēkā?

Doronike: Es neteikšu, ka tas ir labi, bet profesijā viņai tas obligāti nav jāzina. Viņai jāmāk atrast jūsu nosauktā rakstnieka grāmatas katalogā un plauktā. Vai pastāstīt, kur tās vēl var atrast. Vai pastāstīt Igo grāmatu izdošanas vēsturi. Bibliotēka sen vairs nav par literatūras vēsturi.

Olaine: Bibliotēkās strādājošie bieži nezina klasiķus. Protams, tas ir labs bonuss un it kā pašsaprotama vajadzība vismaz virspusēji kaut ko zināt. Bet diezgan naivi uz to cerēt.

Svarīgākais