Traģēdija Jaundundagā: bojā iet divi brāļi

© Kaspars Krafts/F64

Talsu novada Jaundundagas ciemā uguns nopostījusi kādas saimes māju. Aptuveni plkst. 1.00 naktī ugunsdzēsējiem no liesmu apņemtā koka nama telpām izdevās izglābt vienu iemītnieci. Diemžēl abi sievietes brāļi ugunsnelaimē gāja bojā, vēsta "Degpunktā".

Vietējie iedzīvotāji Aivars un Rasma stāsta, ka mājā mitinājušies četri vienas ģimenes locekļi - divi brāļi, kas dzīvojamo platību dalījuši ar abām māsām. Līdz liktenīgajam brīdim saime īpašumu nomāja vairākus gadu desmitus.

Aivars saka, ka raksturā cilvēki bija savrupi un mierīgi. Ciemiņi viensētā viesojās ļoti reti. Māsas neilgu laiku iztiku pelnīja kā sētnieces, rūpējoties par tīrību uz Dundagas ambulances tuvējām ieliņām, savukārt brāļi bija otrās grupas invalīdi un nestrādāja.

Abi vīrieši ar lielu nepacietību mēdza gaidīt pabalsta datumu. Naudas līdzekļi galvenokārt tika izlietoti grādīgo dzērienu iegādei.

Talsu daļas komandiera pienākumu izpildītājs Gints Podkalns stāsta, ka izsaukums tika pieteikts novēloti, ierodoties ugunsdzēsējiem, liesmas bija skārušas lielu daļu nama.