"Kas notiek Latvijā?" Rimantu Ziedoni satriec kaimiņienes lūgums

© Vladislavs Proškins/F64

Rakstnieks un žurnālists Rimants Ziedonis sociālajā tīklā Facebook dalījies ar patiesu stāstu, kas liek aizdomāties, kas notiek Latvijā.

Kā atklāja Rimants, kaimiņiene esot lūgusi viņam maizi.

"Samulsu. Man piezvanīja kāpņu telpas kaimiņiene un palūdza maizi. Es iedevu maizi un kafiju. Tā kundzīte nav bomzis, tā ir akurāta veca kundzīte. Bomži mūsu kāpņu telpā netiek, priekšā ir durvju kods . Bet es arvien vairāk sāku domāt - kas notiek Latvijas valstī? Piemēra pēc, kāpēc radio un televīzijas padomes locekļiem ir 10.000 alga? Par ko? Ko viņi vispār tur dara? Kontrolē privātus uzņēmumus? Tā ir mūsu - nodokļu maksātāju nauda."

Jāpiebilst, ka šis ieraksts piesaistīja lielu Facebook lietotāju uzmanību. Komentāros cilvēki pauda kritisku nostāju par to, kas patlaban notiek Latvijā.

"Cilvēki turpina gadu no gada paciest. Noliektu galvu strādāt pa kapeikām un atdod pēdējo.. nav spēcīgu protestu,nav kopības, cilvēki viens otru labāk ēd nost.. kāpēc tad neturpināt slaukt no viņiem tālāk,ja visi paklausīgi atdod... Neviens jau neatsakās atdot,vai neiet uz darbu ,vai nemaksāt nenormālas summas par rēķiniem, pārtiku, medikamentiem...."

"Notiek nenormāla noslāņošanās."

"Valsts grimst, ar Jaunā laika un vēlāk ar pārveidoto par Vienotību nākšanu pie varas, noteikti valsti neglābs šlesers & co... bet nu jā, esam, kur esam! Kamēr lielākā daļa nedabūs pamatīgi trūkties.... Lai gan kovids pierādīja, ka var drāzt visu valsti un grābt naudu."

"Pamatā ir viens iemesls - situāciju nodrošina partiju vēlēšanu sistēma. Pie varas nonāk nevis pārstāvji no tautas, bet partiju funkcionāri ar lielākām vai mazākām dotībām pierunāt tukšumu un saņemt iedzīvotāju nodokļu naudu. Tautas vairākums uz četriem gadiem praktiski bez jebkādas atgriezeniskas saites deleģē savas varas pilnvaras. To var mainīt tikai Tautvaldības koncepts, ko pamatīgi savās grāmatās ir aprakstījis Valdis Šteins."

"Mums Latvijā ir labas lietas, ir ne tik labas lietas un ir sliktas lietas. Slikti ir tas, ka valsts PAR MAZ rūpējas par cieņpilnām vecumdienām, tas fakts. Par to ir jārunā, un labi, ka par to runājat. Tas ir labi, ka bērniņi tiek aprūpēti, stingri noteikumi bērnudārziem... Bet mūsu vecā audze arī ir pelnījusi vairāk, es to ļoti atbalstu."

Svarīgākais