"Kāpēc jāspīdzina bērni, skolotāji un vecāki?" Soctīklos spraigi apspriež Zinību dienas svinīgos pasākumus

© Dmitrijs Suļžics/MN

Sācies jaunais mācību gads. Ierasts, ka Zinību dienā mācību iestādēs notiek svinīgs pasākums. Kā liecina komentāri vietnē "X", daļu sabiedrības šī senā tradīcija tracina un garlaiko.

"Palaidu dēlu skolas gaitās. Pāris reižu apraudājos, bet tālāk centos nenomirt runu un dziesmu laikā. Tikpat garlaicīgi kā pirms 20 un 30 gadiem. Manas atmiņas nav pārspīlētas. Puika arī esot mocījies," vietnē "X" raksta Stihija.

NK: 40 minūtes tukšrunu, garlaicīgu dziesmu, lēnas iešanas, iziešanas, vispārēja nīkšana. Kāpēc nevar ievest pirmklasniekus, tad 2 minūtes direktoram, tikpat pašvaldības pārstāvim, nodziedam Latvijas himnu un darīts! 15-20 minūtes kopā. Kāpēc jāspīdzina bērni, skolotāji un vecāki?

Audēja: Nezinu, man pēdējos gados nepopulāras pārdomas par šo 1. septembra svinēšanu. 1.kārt., manuprāt, pa īstam, priecājas par šo dienu tikai 1. kl.skolēni, jo vēl nezina, kas viņus sagaida. 2.kārt, šis ir tāds PSRS vaibs, kas izraisa tikai nelabu dūšu. 3.kārt, šie "svētki" ir GARLAICĪGI!

Ilva: Es ļoti izbaudu bērnu skolas svinīgos pasākumus, jo tie beidzas ļoti ātri, paspēju pagarlaikoties ļoti maz.

Minna: Garie garlaicīgi pirmie septembri gatavo bērnus vēl garākam un garlaicīgākam izlaidumam.

Morra: Mums bija kādas 20 min, īsi un kodolīgi, neviens nemocījās.

Toms: Es joprojām uzskatu, ka tie pasākumi ir lai Tevi uztrenētu noturēties supergarlaicīgās sapulcēs un darba pasākumos.

Agnese: Stāvot saulē gandrīz stundu skolas priekšā, svinīgajā pasākumā noģība 3 devītās klases skolēni... Stipri par garu tas pasākums bija...

Citi

Valkas novada Vijciemā kādam autovadītājam nācies piedzīvot nepatīkamu un traģisku brīdi. Šoferis savā transportlīdzeklī devās virzienā uz ciema centru, kad pēkšņi ielas braucamo daļu nolēma šķērsot kāds pazīstams vietējais iedzīvotājs. Diemžēl gājējam sadursme beidzās letāli, vēsta "Degpunktā".

Svarīgākais