Vīrietis Maskavā paskaidro, kāpēc pa 16. stāva logu izmeta sievu un bērnu

© Ekrānšāviņš

Svētdienas, 25. augusta, rītā Maskavā notika liela traģēdija: pa 16. stāva logu izkrita gadu vecs bērns bet pēc trīsdesmit sekundēm viņa māte. Abi nomira. Pēc tam vīrietis, kurš viņus izstūma, sāka mest pa logu ārā lietas.

Aleksandrs Lipatovs radīja veiksmīga cilvēka iespaidu, kuram viss izdodas gan darbā, gan personīgajā dzīvē. Pirms vairākiem gadiem vīrietis ar ģimeni no Barnaulas pārcēlās uz dzīvi Krievijas galvaspilsētā, kur ieņēma Krievijas Bankas nodaļas vadītāja amatu, bet pērn kļuva par tēvu. Šausminošais Aleksandra pastrādātais noziegums šokēja sabiedrību.

Taču žurnālisti noskaidroja, ka dīvainā vīrieša uzvedība sākusies vēl viņa dzimtajā pilsētā.

Pirms pieciem gadiem viņš ārstējās psihiatriskajā slimnīcā Barnaulā. Lipatovs strādāja digitālās drošības nodaļā un bija aizrāvies ar biznesa problēmu risināšanu. 2019. gadā viņš sāka daudz domāt par intelekta pakļautību, iztēlojoties savu galvu kā Saules sistēmu, kur domas, tāpat kā planētas, piesaista kodols - smadzenes.

Traģēdijas priekšvakarā Lipatovam sākās halucinācijas un nemiera sajūta. Vīrietis sāka sūdzēties par to, ka viņu kāds novēro, un slepkavības dienā viņš dzirdēja balsis, kas lika viņam izdarīt noziegumu.

Pēc viņa teiktā, viņa veselība pasliktinājās miega trūkuma un virsstundu dēļ bankā, kur viņš vadīja ierēdņu komandu. Pēdējā laikā viņš daudz strādāja jaunā projektā. “Pirms traģēdijas Aleksandrs iedomājās, ka viņu novēro. Obsesīvo domu dēļ viņš visu nakti negulēja. Un no rīta viņš dzirdēja balsis, kas vēstīja, ka viņa sieva ir sātans un viņa bērns ir sātana dēls, viņus vajadzēja nogalināt,” vēsta "Telegram" kanāls "Mash".

Ārsti diagnosticēja akūtus psihotiskus traucējumus ar šizofrēnijas pazīmēm, ko sarežģī kognitīvo funkciju traucējumi. Turklāt eksperti vīrieša ķermenī konstatēja antidepresantu un hormonālo pēcdzemdību zāļu pēdas. Domājams, pirms nozieguma ģimenes tēvs bija iedzēris lielu devu tablešu.

Svarīgākais