Atklāj nelāgu informāciju par kādu ģimenes ārsti Rīgā

© Dmitrijs Suļžics/MN

Jau divdesmit gadus ar lielu atbildību un aizrautību Ingrīda strādā par ārsta palīdzi, ārstējot un aprūpējot pacientus kādas ģimenes ārstes privātpraksē Rīgā. Tomēr šobrīd nespēj ar dakteri, darba devēju, rast risinājumu par darba algas samaksu – Ingrīda jau ilgstoši neesot saņēmusi algu, vēsta "Bez Tabu".

Ģimenes ārste Anda Zeltiņa neesot samaksājusi darba algu par pieciem mēnešiem, tāpat nācis gaismā fakts, ka ārste nav maksājusi sociālās apdrošināšanas iemaksas no 2021. gada janvāra. Ingrīda atminas garās darba dienas, strādājot pat divpadsmit stundu maiņas, par kurām papildu naudu neesot saņēmusi, lai arī ar dakteri noslēgts līgums, Ingrīdai nekad neesot izsniegta algas aprēķina lapa.

Pie ģimenes ārstes Andas Zeltiņas strādājusi arī medicīnas māsa, kura darba attiecības ar dakteri jau izbeigusi, tomēr nopelnīto darba algu nav saņēmusi.

"Cerības nav nekādas, jo neesmu saņēmusi algu un slimības lapas pabastu par februāri un martu. Es biju pilnīgi izbrīnīta, jo pirms tam es trīsdesmit gadus nostrādāju valsts iestādē, tāpēc man pat neienāca prātā doma, ka kāds var par mani nemaksāt nodokļus."

Darbiniekiem būtu jāvēršas ar iesniegumu pie darba devēja ar sūdzību par darba algas neizmaksāšanu, pieprasot to izmaksāt. Tāpat darbiniecēm jāvēršas ar iesniegumu Valsts darba inspekcijā.

Ārstes Zeltiņas privātprakses durvis ir slēgtas, daktere neatbild uz telefona zvaniem un ignorē saņemtās ziņas.