Internetā sūkstās, ka iepirkšanās "Lidl" pārvērtusies murgā; izceļas viedokļu vētra

© MN

Viedokļu vētra izcēlusies "Facebook" grupā ""Lidl" atklājumi un vilšanās" - daļa pircēju nav apmierināti ar veikala novitāti - lai izkļūtu no pašapkalpošanās zonas, vajadzīgs noskenēt čeku. Tiesa, vairums to nesaredz kā problēmu, norādot, ka daudzviet Eiropā šāda prakse ir ierasta ikdiena.

"Sen nebiju bijusi "Lidl", un šodien nepatīkams pārsteigums. Nopriecājos, ka beidzot ir pašapkalpošanās kases tur. Bet, ak neraža, lai no turienes izkļūtu, prasa noskenēt čeku..un tikai tad tiks atvērti vārti! Tad tu tāds kā muļķis, apkrāvies ar precēm, vēl stiep zobos savu čeku kaut kur noskenēt, lai tiktu no tā murga ārā. Varbūt vēl pie parastajām kasēm tādus ieviest. Ja jau, tad jau... kā cietumā," raksta kāds anonīms grupas lietotājs.

Ekrānšāviņš

Sindija: Neredzu neko tur tādu, vai tad tik grūti noskenēt čeku? Nu gan pasaules gals.

Ann: Vispār jau šāda prakse ir daudz kur pasaulē.

Jau ziņots, ka "Lidl" atvēris pirmās pašapkalpošanās kases. Tuvāko mēnešu laikā pašapkalpošanās kases pakāpeniski tiks uzstādītas un sāks darboties pilnīgi visos "Lidl" veikalos Latvijā. Plānots, ka vidēji katrā veikalā būs no 6 līdz 10 pašapkalpošanās kasēm. Veikalos joprojām strādās tradicionālās kases tiem klientiem, kas vēlas, lai viņus apkalpo.

"Lidl Latvija" pārstāve Zane Neļķe stāsta: "Sekojot savam vienkāršas un ērtas iepirkšanās konceptam, mēs sākam ieviest pašapkalpošanās kases Latvijā. Lubānas ielas veikals mums ir pirmais šajā projektā, kas nākamo mēnešu laikā aptvers visus Latvijas "Lidl" veikalus. Kā jau vienmēr, "Lidl" būs nedaudz atšķirīgs, lūdzot saviem klientiem vispirms noskenēt iepirkumu čeku, lai izietu no pašapkalpošanās kasu zonas."

Svarīgākais