Iedzīvotāji šokā par jaunā sabiedriskā medija valdes locekļu algām

© Dmitrijs Suļžics/MN

Kāds mikroblogošanas vietnes "X" lietotājs pievērsis uzmanību jaunā sabiedriskā medija valdes locekļu algām, kas mērāmas vairākos tūkstošos (līdz pat 10 tūkstošiem!) eiro mēnesī.

Ierakstā teikts, ka NBS komandieris, kas stūrē visas valsts aizsardzību, saņem krietni mazāku algu.

"NBS komandiera alga - 6 762,75 mēnesī. SEPLP [īstenībā jaunā sabiedriskā medija - red] valdes priekšsēdētāja alga - 10141,72 EUR un valdes locekļiem 9219,75. Kurš stūrē lielāku kuģi un kurš riskē ar savu dzīvību? Ceturtā vara, kā parasti, izvērš sašutuma kampaņu, par vēršanos pret viņiem, jo varu grib - kritiku negrib."

Jāpiebilst, ka šis ieraksts izpelnījās lielu uzmanību.

"Ar dzīvību riskē karavīri, robežsargi un policisti. Tāpēc viņi saņem 1500 eur uz papīra. Pasaule iedalās gudrajos un muļķos. Gudrie saņem lielas algas un ne ar ko neriskē. Muļķi riskē ar dzīvību par minimumu."

"Un kas kopīgs visiem šiem? Visi viņi barojas no nodoklu maksātaju līdzekliem ,paši nekādu vērtību neradot !tad no kā mūs jāaizsargā ,ja ierindas cilvēciņš ar godīgu darbu knapi spēj galus kopā savilkt.."

"Interesanti zināt, cik noderīgu darbu viņi dara?Cik noprotu tie visi ir liekēži kas apēd Latvijas naudu nelietderįgi. Laikam viņi ir slimnīcas darbinieki?"

Svarīgākais