FOTO: Kādu ciparu redzi tu? Optiskā ilūzija raisa diskusijas soctīklos

© unsplash.com

Ne vienu reizi vien sociālajos medijos izcēlušās diskusijas par dažādām optiskām ilūzijām. Cilvēki visbiežāk iedalās divās daļās, vieni redz vienu, bet citi pavisam ko citu. Tā reiz sociālajos medijos izcēlās liela diskusija par kādas kleitas krāsu. Šobrīd mikroblogošanas vietnē "X" aizsākusies jauna diskusija.

Konts "Daily Quiz un Riddles" saviem sekotājiem aicināja atrisināt "mīklu" jeb pateikt, kāds cipars redzams sarkanajā aplī.

Vietnes "X" lietotāji nebija vienisprātis.

Sarkanajā aplī ir paslēpts divciparu skaitlis, kuru daudziem ir grūti pamanīt. Cilvēku viedoklis, par redzēto attēlā, dalījās divās frontēs. Vieni aplī saskatīja skaitli 38, bet citi 88. Kādu skaitli redzi tu?

Medijs "Daily Star" norāda, ka ir svarīgi ik pa laikam savas smadzenes nodarbināt ar āķīgiem uzdevumiem. Labākais veids, kā to izdarīt, ir spēlēt prāta spēles vai izprast optiskās ilūzijas.

Citi

Sergejs Šoigu, sniedzot interviju Krievijas medijiem, sadusmoja un pat šokēja krievus ar negaidītu paziņojumu. Komentējot pašreizējo situāciju karā ar Ukrainu, bijušais Krievijas Aizsardzības ministrijas vadītājs, tagadējais Drošības padomes sekretārs, kā raksta ukraiņu medijs "Prozoro", "izkliedza kārtējo murgu porciju, kam ar realitāti maz sakara".

Svarīgākais