Drāma Valmierā: policistes dēls traumē vienaudzi, bet sodu nesaņem

Ilustratīvs attēls © Gints Ivuškāns/F64

Bez Tabu rīcībā nonākusi informācija par notikumiem Valmieras novadā, kur kāda vietējās pašvaldības policistes dēla rīcība radījusi miesas bojājumus vienaudzim.

Jana devusies savās ikdienas gaitās, kad no skolas direktores saņēmusi zvanu. Direktore stāstījusi, ka dēlam kapucē iemesta petarde, kas sprāgusi. Jana nekavējoties devusies uz vidusskolu pie dēla. Mediķi puisi nogādājuši slimnīcā, kur konstatēts labās auss gliemežnīcas un kakla termisks apdegums 1% apmērā.

Valsts policija petardes metēja rīcībā nesaskatīja pārkāpumus, tādēļ lietu pārsūtīja vietvarai. Administratīvā komisija uz sēdi cietušos neuzaicināja, tā vietā uzklausījuši tikai pāridarītāju un viņa mammu. Rezultātā par vieglu miesas bojājumu nodarīšanu izteikts brīdinājums. Jana nespēj samierināties ar lietas iznākumu.

"Petardes metēja mamma ir vietējā pašvaldības policiste. Domāju, ka tas ļoti ietekmēja lietas iznākumu. Jau nākamajā dienā pēc negadījumā petardes metējs staigājis pa skolu un stāstījis, ka viņam par to nekas nebūs, jo viņa mamma ir policiste. Viņi līdz pat šim brīdim nav atvainojušies, nav kompensējuši ceļa izdevumus, lai brauktu pie ārstiem."

Bez Tabu rīcībā esošā informācija gan liecina, ka ilggadējā policiste Daiga atklāti melo. Pirmā par notikušo informējusi skolas direktore, nevis policiste. To raidījuma žurnālists norāda arī policistei, kura piebilst: “Nu labi, ņemsim tādā veidā. Būšu otrā.”

Raidījuma žurnālisti petardes metēja mātei lūguši skaidrot, kādēļ vairāk nekā sešu mēnešu laikā ne policiste, ne viņas dēls tā arī nav atraduši laiku, lai atvainotos cietušajam par notikušo. Pašvaldības policistes atbilde pamatīgi pārsteidz.

"Es domāju, ka viņiem nemaz nebija vajadzīga atvainošanās. Šeit bija iesaistīti pieci bērni, visi līdzvērtīgi vainīgi."

Zvērināts advokāts norāda, ka cietušai ģimenei atliek vērsties tiesā.

Svarīgākais