Krievijas propagandiste TV ēterā nobiedē krievus ar britu tankiem

© Ekrānšāviņš no video YouTube

Krievijas propaganda piedzīvo kārtējo triecienu uz Ukrainas bruņoto spēku veiksmīgās ofensīvas fona Kurskas virzienā. Krievijas propagandas sarunu šova “60 minūtes” vadītāja Olga Skabejeva raidījuma ēterā bija spiesta informēt skatītājus par jauniem draudiem, kas, viņasprāt, apdraud Krieviju, vēsta "Prozoro".

Viņa uzsvēra, ka Ukrainas bruņotie spēki kaujas operācijās Krievijas teritorijā iesaistījuši britu tankus "Challenger 2".

"Jaunākās ziņas. Pirmo reizi kopš Otrā pasaules kara mūsu valsts teritorijā ielauzusies “okupācijas armija”, ironizēja Skabejeva, atsaucoties uz britu telekanāla "Sky News" informāciju.

Ukrainas medijs savukārt skaidro, ka Rietumu bruņutehnikas izmantošana Ukrainas pretuzbrukuma laikā ir kļuvusi par ierastu parādību. Līdzās britu tankiem uz Krievijas zemes iepriekš tika reģistrēta franču, vācu un amerikāņu tehnika.

Aktīva moderno tehnoloģiju izmantošana ļauj Ukrainas bruņotajiem spēkiem efektīvi virzīties uz priekšu un nodarīt Krievijas armijai ievērojamus zaudējumus.

Citi

Sergejs Šoigu, sniedzot interviju Krievijas medijiem, sadusmoja un pat šokēja krievus ar negaidītu paziņojumu. Komentējot pašreizējo situāciju karā ar Ukrainu, bijušais Krievijas Aizsardzības ministrijas vadītājs, tagadējais Drošības padomes sekretārs, kā raksta ukraiņu medijs "Prozoro", "izkliedza kārtējo murgu porciju, kam ar realitāti maz sakara".