Apkārtējie Saulkrastos, pie jūras, pamana satraucošu skatu

© Kaspars Krafts/F64

Atpūtniekus jūras malā Saulkrastos satrauca kāds peldētājs. Par spīti augstajiem viļņiem un spēcīgajai straumei, viņš bija nolēmis doties dziļumā, piesaistot apkārt esošo uzmanību un ap sevi sapulcinot operatīvos dienestus, vēstīja "Degpunktā".

Oksana, kura Saulkrastos vada bērnu nometni, pamanīja kādu aizdomīgu peldētāju. Vērojot vīrieša kustības, kas atgādināja slīkšanu, viņa un pasniedzējs Grigorijs nolēma, ka jāsauc glābēji:

“Bija dīvaini, ka kilometru jūrā cilvēkam bija redzama tikai galva un pacelta roka. Mēs izsaucām palīdzību, viņi ieradās pēc astoņām minūtēm.”

Attiecīgajā mirklī jūrā pūta stiprs vējš un viļņi bija augsti. Uztraucās gan pieaugušie, gan bērni. Visi gaidīja brīdi, kad glābēji atgriezīsies krastā ar labām ziņām. Tikmēr atpūtnieka peldēšanas ātrums joprojām izskatījās haotisks.

“No sākuma lēni, pēc tam 15-20 metri dažu sekunžu laikā. Glābēji piepeldēja, bet vīrietis atteicās no palīdzības. Droši vien viņu nesa straume,” stāsta Grigorijs.

Citi

Sergejs Šoigu, sniedzot interviju Krievijas medijiem, sadusmoja un pat šokēja krievus ar negaidītu paziņojumu. Komentējot pašreizējo situāciju karā ar Ukrainu, bijušais Krievijas Aizsardzības ministrijas vadītājs, tagadējais Drošības padomes sekretārs, kā raksta ukraiņu medijs "Prozoro", "izkliedza kārtējo murgu porciju, kam ar realitāti maz sakara".

Svarīgākais