Trīs bērnu māte no Jūrmalas izkrāpj cilvēkiem naudu; shēma viena un tā pati

© Vladislavs Proškins/F64

Rīdziniece Baiba jau gadiem ilgi iesaistās dažādu labdarības organizāciju lūgumos kādam palīdzēt. Maijā viņu no miega uzmodinājusi ziņa “Facebook” no kādas sievietes, kura prasījusi aizdot naudu, vēsta "Bez Tabu".

Rīdziniece Baiba atbildējusi uz ziņu, ko saņēmusi “Facebook” no svešinieces. Lai gan svešā sieviete nepaskaidroja, kāpēc tieši uzrunājusi Baibu, viņa piekritusi palīdzēt un aizskaitījusi naudu.

Pēc pāris dienām sieviete, kura sevi “Facebook” šobrīd dēvē par Kristiānu, nevis Baibai naudu atdevusi, bet gan vēlreiz lūgusi to aizdot. Arī šoreiz Baiba palīdzējusi cerībā, ka sieviete turēs savu solījumu un atdos visus 50 eiro, ko aizņēmusies.

Kristiāna aizbildinājusies, ka nauda vajadzīga pārtikai un bērniem zālēm.

Ir pagājuši vairāki mēneši, taču tā arī solīto naudu trīs bērnu māmiņa Kristiāna Baibai nav atdevusi.

Baiba ir piedāvājusi satikties arī klātienē, lai iedotu drēbes bērniem, taču atbildi uz to nav saņēmusi.

Baiba zina teikt, ka Kristiāna, kuras īstais vārds ir Kristīne, dzīvo Jūrmalā.

Jūrmalas sociālajā dienestā skaidro:

"Persona nav sociālo darbinieku redzeslokā kā riska ģimene, bet Jūrmalas Sociālajam dienestam ir informācija, ka persona mēdz aizņemties naudu, darot to arī ar sociālo tīklu starpniecību, bet, kad dienests ar šo personu sazinās, lai noskaidrotu, vai viņas ģimenei nav nepieciešama palīdzība, persona noliedz faktu, ka būtu lūgusi citiem palīdzību. Citu informāciju fizisko personu datu aizsardzības nolūkā sniegt nevaram."

Citi

Sergejs Šoigu, sniedzot interviju Krievijas medijiem, sadusmoja un pat šokēja krievus ar negaidītu paziņojumu. Komentējot pašreizējo situāciju karā ar Ukrainu, bijušais Krievijas Aizsardzības ministrijas vadītājs, tagadējais Drošības padomes sekretārs, kā raksta ukraiņu medijs "Prozoro", "izkliedza kārtējo murgu porciju, kam ar realitāti maz sakara".

Svarīgākais