VIDEO. Leģendārais augstākās raudzes restorāns "Sēnīte" iemūžināts vēsturiskā video

© MN

Daudzi no tiem, kam pāri 40 gadiem, ar nostalģiju atceras kādreiz tik populāro restorānu, kafejnīcu un kulinārijas/konditorejas veikalu "Sēnīte".

Kādreiz tik iecienītajā vietā šobrīd valda aizmirstība, klejojoši vēji un nostalģiskas atmiņas. No kādreizējās godības palicis vien grausts, kuru ik pa laikam kāds solās atjaunot.

"Facebook" kontā restorāns "Sēnīte" ievietots savā ziņā unikāls video, kas atspoguļo pavāru, konditoru, kartupeļu mizotāju, trauku mazgātāju, pārdevēju un citu cilvēku darbu.

Par redzēto cilvēki izsakās komentāros: "Un tagad uzrakstīšu savu viedokli kā pavārs (mūsdienu). Paskatieties, cik cilvēku strādāja virtuvē, ražošanā. Cik daudz praktikantu... Mūsdienās, kur esmu strādājis, esmu pat darījis 3 cilvēku darbu (trauku mazgātājs, pavārs un pats sev palīgs, kā saka). Kā tagad tiek taupīts uz darbiniekiem. Tāpēc arī ēdiens bieži vien ir ilgi jāgaida! Strādāju vienā vietā, kur 2 pavāri bija uz 160 apmeklētājiem."
"Tanīs gados Sēnīte bija ekskluzīva vieta. Padomju laika kritiķi varētu paklusēt un negānīties. Viss bija garšīgs un kulinārijas produktus brauca pirkt no Rīgas."
"Eh,kàdas foršas atmiņas. No Murjāņu sporta ģimnāzijas tà vien dipinàjàm pèc bulciņàm. Un paskataties tos cilvèku smaidus, to savstarpèjo labestìbu. Šobrìd tik daudz naida ,nelaimìgas sejas....

Svarīgākais