Zinātniece laboratorijā "izaudzējusi" vīriešu dzimumorgānu

© unsplash.com

Zinātniece laboratorijā "izaudzējusi" jeb radījusi kādu cilvēka orgānu, kas radījis citiem šaubas, ka nākotnē vīrieši uz šīs pasaules izrādīsies lieki, raksta "Daily Star".

"Vīriešu auglībā ir iestājusies krīze, ja mēs neko lietas labā nedarīsim, cilvēce var iet bojā," šādu paziņojumu pirms kāda laika izplatīja profesors Kristofers Brats. Reaģējot uz bažām par to, ka vīriešu auglība, gadiem ejot, arvien pasliktinās, zinātnieki nolēma ņemt šo lietu savās rokās un atrisināt "krīzi".

Izraēlas zinātniece Nitzana Gonena ir radījusi vīriešu dzimumorgānus (sēkliniekus) no šūnām, kas iegūtas no pelēm.

Šobrīd tie nespēj pilnvērtīgi funkcionēt, taču zinātniece cer, ka piecu gadu laikā spēs savu pētījumu novest līdz galam un radīt pilnībā funkcionējošus sēkliniekus, kas spēs ražot spermu.

Zinātniece, kas vada laboratoriju Izraēlā, sacīja, ka viņas mērķis nav padarīt vīriešus liekus vairošanās ziņā. Viņa tikai vēlas palīdzēt globālajai vīriešu auglības krīzei. “Cilvēki man vienmēr jautā, vai mana darba mērķis ir kādu dienu atbrīvoties no vīriešiem. Nē, noteikti nē, mums ir vajadzīgas viņu hromosomas - mums ir jāturas pie tām," norādīja zinātniece.

Četru bērnu māmiņa sacīja, ka viņas mērķis ir palīdzēt tiem vīriešiem, kuriem ir neauglīga sperma un kuri nevar radīt bērnu.