Annas Jansones vīrs viņas nāves izmeklēšanas lietā pamana ko aplamu

© Valsts policija

Pazudušās Annas Jansones, kuras mirstīgās atliekas, iespējams, beidzot ir atrastas, vīrs Juris Evertovskis viņas nāves apstākļu izmeklēšanas lietā pamanījis ko aplamu. Viņš par to informējis atbildīgās iestādes.

Kā vēstījām, Valsts policija saņēma informāciju par atrastām cilvēka mirstīgajam atliekām un mantām, kas pēc pazīmēm, iespējams, atbilst novembrī pazudušās Annas Jansones aprakstam. Policija vēstīja, ka mirstīgās atliekas uzietas Kalnciema pagastā vien pāris kilometru attālumā no vietas, kur pērn novembrī atrada automašīnu ar mirušo Annas bērniņu. Apvidus iepriekš bija pārmeklēts, bet konkrētajai vietai masveida meklēšanas pasākumu laikā nebija fiziski iespējams piekļūt, jo tur bija ūdens.

Annas vīrs, skatot kartē vietu, kur atrastas sievas mirstīgās atliekas, uzsver, ka faktiskā vieta nav Kalnciema pagasts.

"Nu nav te Kalnciema pagasts... Bezadreses izsaukumus laikam dispečeri piereģistrē pie tuvākās adreses, kas šeit sanāca Kaļķī, Kalnciema pagastā... bet tāda īpatnība taču nenozīmē, ka faktiskā vieta pārceļas. Nav pat uz robežas, kļūda par pusotru kilometru. (..) Ai, sviests... Ne tikai ziņās, bet arī papīros tas Kalnciema pagasts... It kā sīkums un nesvarīgi, bet kaut kā stulbi liekas... sāpe par tādu vienaldzības un bezrūpības piegaršu. Ja nevar pat vietu korekti piefiksēt, tad ko gaidīt no pārējo faktu noskaidrošanas?" viņš raksta.

Pēcāk Juris informē, ka par šo faktu informējis atbildīgās iestādes.

"Vakar vakarā uzrakstīju par šo faktu procesa virzītājam... Ne pieteikumu vai iesniegumu. Vienkārši epastu. Ja viņiem nav vienalga, tad noteikti varēs paskatīties savos materiālos fiksēto vietu un precizēt pagastu."

Svarīgākais